Hiába az esés, a bálnák minden bitcoint felszippantanak

A heti hullámvasút majdnem, hogy az egész januári árfolyam emelkedést kitörölte a bitcoin piacáról csütörtökön. Ennek ellenére, a blokklánc adatokat vizsgálva kiderült, hogy az intézményi befektetők tovább vásárolták a bitcoinokat, hiába a volatilitás vagy a medve piaci előjelek.

A Glassnode elemző cég szerint az 1000 vagy több bitcoint tartalmazó tárcák – vagy más néven a bitcoin bálnák – száma továbbra is nőtt a héten, annak ellenére, hogy 30 ezer dollár alá is benézett a bitcoin árfolyama a hét közepén. December végén egy kisebb időre meredeken leesett ezeknek a tárcáknak a száma, de 2021 január eleje óta szinte töretlen az emelkedés.

Bitcoin bálnák tovább nőttek

A nagy összegű bitcoint tartalmazó tárcák mellett a hálózaton keresztül küldött bitcoin tranzakciók száma továbbra is magasan van. A CryptoQuant elemző cég azonban arra is rávilágított, hogy a tranzakciók zöme valójában az OTC piacon zajlik, mert a váltókról továbbra is inkább kiáramlóban a bitcoin letétek.

“Jelenleg mindössze 7%-át használják a tranzakcióknak a váltókról történő ki és beutalásra, a maradék 93% nem váltóhoz köthető tranzakció, hanem például OTC megállapodás.” – tette hozzá Ki Young Jun, a CryptoQuant vezetője.

A fenti jelenség egyáltalán nem újdonság a bitcoin piacán.

Az OKEx Insights negyedik negyedéves jelentése szerint tavaly nem vártak egy pillanatot sem az intézményi befektetők arra, hogy a bitcoin árfolyama egy esés után merre mehet majd tovább. Sőt, minden alkalommal amikor kicsit is lejjebb ment az árfolyam, jelentős vételi nyomás manifesztálódott.

Adam James, az OKEx Insights vezető szerkesztője elmondta, hogy

“Nem sok okunk van azt feltételezni, hogy az intézményi érdeklődés a bitcoin iránt egyszer csak hirtelen eltűnik 2021-ben. Ennek oka, hogy az intézményi befektetők hosszútávra terveznek befektetéseikkor, ezért nem különösebben zavarja őket rövidtávon kisebb-nagyobb árfolyam esés. Inkább örülnek neki, hogy alacsonyabb árfolyamon tudnak még többet befektetni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.