Ma indul a német tőzsdeóriás kriptoplatformja, langyosan indult a Bakkt

Németország második legnagyobb tőzsdéje, a Börse Stuttgart elindította Börse Stuttgart Digital Exchange (BSDEX) platformját, amely Németországban az első szabályozott körülmények között működő digitális eszközkereskedési oldal.

Mától kezdve a német felhasználók közvetlenül csatlakozhatnak a kereskedési helyhez, ahol először a bitcoin – euró párral kereskedhetnek. A BSDEX-t fokozatosan megnyitjuk más lakossági és intézményi befektetők számára is, akik most már regisztrálhatnak a felületen.” – jelentette be a cég hétfőn.

A BSDEX műszaki üzemeltetője a Börse Stuttgart Digital Exchange GmbH, a Börse Stuttgart GmbH, az Axel Springer és a finanzen.net közös vállalkozása.

A német Börse Stuttgart Ripple és Litecoin váltót listázott | Németország 2. legnagyobb tőzsdéje kriptotrader appot indított

Úgy gondoljuk, hogy a blokklánc technológia jelentős változásokat hoz a pénzügyi ágazatba, mi ki akarjuk használni ezt a lehetőséget és létrehozni a jövő kereskedési helyét” – mondta sajtóközleményében Peter Großkopf, a BSDEX CTO igazgatója.

A kriptovaluták piaca milliárdos értékű, és több digitális eszköz fog majd megjelenni blokklánc alapon. Célunk az, hogy Európa vezető kereskedési helyét építsük fel ezen eszközök számára” – tette hozzá Dirk Sturz, a cég vezérigazgatója.

A Börse Stuttgart még idén májusban listázta a litecoin (LTC) és a ripple (XRP) kriptókon alapuló exchange traded notes-ait (ETN), azaz a tőzsdén kereskedett kötvényeket, melyekkel euróban és a svéd koronában lehet kereskedni.

Mindeközben am indult a várva várt, bitcoin határidős kereskedési platform, a Bakkt is.

De mi is a Bakkt?

A Bakkt egy bitcoin határidős felület akkreditált befektetőknek, amelyet 2018-ban alapított az Intercontinental Exchange (ICE), a New York-i Értéktőzsde (NYSE) anyavállalata.

Eredetileg 2018-ra tervezték a kriptotőzsde indítását, ám az érdeklődés nagysága és a szolgáltatások előkészítéséhez szükséges munka miatt azt elhalasztották. Később, a szabályozási kérdésekkel kapcsolatban felmerült kétségek miatt, többször is módosították az indítás dátumát. 2019 júliusában kezdték meg a platform tesztelését, miközben a hatósági jóváhagyásra vártak. A Bakkt több szervezettel együttműködött a felület létrehozásában, többek között a Boston Consulting Group-al (BCG), a Microsoft-al és a Starbucks-al is. A Bakkt célja az, hogy a mindennapi életben, az emberek zökkenőmentesen használhassák a kriptovalutákat. Ezenkívül a társaság nagyobb befektetési csoportokkal, köztük a Fortress Investment Group-al, az Eagle Seven-el és a Susquehanna International Group-al partnerségi kapcsolatra lépett, így kínálva bitcoinba fektetési lehetőséget a nagyobb pénzkezelők számára is.

A Bakktot sokan messiásként várták, hiszen elgondolásuk szerint mivel a mainstream befektetői közösség számára is elérhetővé tesz egy Bitcoinban elszámolt kereskedési instrumentumot.

A pár órával ezelőtti indulás óta 29 bitcoinnyi (mintegy 290 000 USD) volumenben kereskedtek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.