Németország második legnagyobb bankja integrálja szolgáltatásaiba a kriptovalutákat

A DZ Bank, amely eszközállományát tekintve Németország második legnagyobb bankja, a Metaco digitális eszközökkel foglalkozó céggel együttműködve teljes mértékben integrálja a digitális valutákat vagyonkezelési szolgáltatásaiba.

A banki közlemény szerint a DZ Bank a Metaco Harmonize nevű letétkezelési platformját választotta ki, hogy intézményi ügyfeleinek digitális valutákat kínáljon. Nils Christopeit, a DZ Bank egyik vezetője elmondta, hogy a választott platform megfelel a bank igényeinek a biztonság és a skálázhatóság szempontjából.

“A kínálattal, amelyet ennek a technológiának a felhasználásával építhetünk ki, bízunk abban, hogy tartós és gyorsan növekvő üzleti együttműködést, valamint vonzó megoldást hozunk létre ügyfeleink számára, amely a digitális valuták és a decentralizált pénzügyi eszközök követelményeinek is meg tud felelni” – tette hozzá Christopeit.

Craig Perrin, a Metaco értékesítési vezetője szintén nyilatkozott az együttműködésről. A vezető kifejezte csapatuk izgatottságát a DZ Bank intézményi kínálatának támogatásával kapcsolatban. Elmondta, hogy a Metaco infrastruktúráját kifejezetten arra tervezték, hogy támogassa az intézményeket a digitális eszközök bevezetésében és a digitális eszközgazdaságban való részvételben. Hozzátette:

“Izgatottan jelentjük be ezt az együttműködést, mivel ez tovább erősíti a Metaco piacvezető szerepét Németországban, amelyben az ország legnagyobb bankjai és tőzsdéi közül többen is megbíznak.”

A vagyonkezelő platform egyre több országnak segít kriptós szolgáltatások bevezetésével

A Metaco ezenfelül több különböző kulcsfontosságú szereplővel is együttműködik Németországban. Február 9-én a digitális eszközkezelő platform bejelentette, hogy partnerséget kötött egy másik német pénzintézettel, a DekaBankkal egy blokklánc-alapú tokenizációs platform elindítása érdekében. A bejelentés szerint az infrastruktúra várhatóan 2023-ban épül ki, és 2024-ben kerülhet forgalomba.

A digitális vagyonkezelő platform Németországon kívül nemrégiben egy török autógyártóval és az egyik legnépszerűbb Fülöp-szigeteki bankkal is együttműködésre lépett.

Január 10-én a török Togg autóipari vállalattal egyeztek meg, hogy segítenek nekik biztosítani a Togg okosszerződés-alapú szolgáltatásait. A Togg “mobilitás, mint szolgáltatás” platformjának célja, hogy okosszerződés-alapú felhasználási eseteket – többek között a mobilitási szolgáltatások tokenizálását, a CO2 felmérését és az NFT-k tulajdonjogait – biztosítsa a törökországi és európai felhasználók számára. Tavaly november elején pedig a cég a Fülöp-szigeteki UnionBanknak nyújtott támogatást, hogy elindítsa a Bitcoin és Ether letétkezelési és kereskedési szolgáltatásait.