Nesze neked kriptotiltás – Nigériában rekordot döntött a Paxful

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A közelmúltban bevezetett kriptotilalom ellenére a nigériaiak továbbra is aktívak a kriptovaluták piacán. A peer-to-peer kriptováltón, a Paxfulon keresztül 1,5 milliárd dollárral kereskedtek.

Vitathatatlanul Nigéria adja a legnagyobb kriptopénzpiacot Afrikában. Az ország fiatal állampolgárainak milliói próbálják kihasználni a technológia nyújtotta lehetőségeket, hogy megoldják pénzügyi problémáikat. Az ország központi bankja, a CBN azonban a közelmúltban bejelentette, hogy megtiltja a helyi bankoknak, hogy kriptovalutával foglalkozó entitásokat szolgáljanak ki.

A tilalom csak a bankokra és a pénzügyi intézményekre vonatkozott, ezáltal azon kriptokereskedők, akik közvetlenül a bankszámlájukról utaltak be vagy ki pénzt a kriptotőzsdékre, többé ezt nem tehették meg. A tilalomtól azt várta Nigéria jegybankja, hogy a kriptováltók kereskedési volumene drasztikusan visszaesik, hiszen sok nigériai használta a bankszámláját különféle kriptoszolgáltatások igénybevételére.

A tiltás azonban nem tartotta vissza a helyieket a kriptopénzekkel való kereskedéstől, sőt egy friss jelentés szerint az afrikai ország vált a Paxful legnagyobb piacává.

A kriptósok megállíthatatlanok

Amikor a tilalom hatályba lépett, a nigériai kriptopénz kereskedőknek ki kellett találniuk valamit, hogy bankszámlák használata nélkül folytathassák a kriptovalutákkal való kereskedést. Ekkor jött a képbe a Paxful globális peer-to-peer kriptokereskedési platform, amely mára az egyik legnépszerűbb szolgáltatás lett az afrikai országban.

A Paxful felületén a tiltás ellenére több mint 1,5 millió felhasználó hozzávetőlegesen 1,5 milliárd dolláros kereskedési volument hozott össze. A UsefulTulips által közzétett adatok szerint a Paxfult használó nigériaiak az elmúlt 7 napban több mint 6,3 millió dollárral, az elmúlt 90 napban pedig több mint 77,4 millió dollárral kereskedtek.

A Paxful vállalat vezérigazgatója és társalapítója, Ray Youssef szerint a hagyományos pénzügyi rendszer már nem képes kielégíteni a világ népességének növekvő igényeit. Megjegyezte, hogy a jelenleg működő pénzügyi rendszerek drámai egyenlőtlenséget teremtenek a társadalmon belül, a kriptovaluták viszont képesek ezen változtatni.

Majd hozzátette:

“A kriptovaluták alternatívát jelentenek, egy módot arra, hogy egyenlőségen alapuló pénzügyi rendszert alakítsunk ki. A mi küldetésünk a Paxfulnál az, hogy mindenkinek egyenlő hozzáférést biztosítsunk a pénzügyekhez, függetlenül attól, hogy ki vagy hol van, hogy a saját pénze felett átvehesse az irányítást, és pénzügyi szabadsággal építhesse fel az általa megálmodott jövőt.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.