Hamarosan adót is lehet bitcoinban fizetni New Hampshire államban

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

New Hampshire állam törvényhozói a díjak és adók bitcoinban történő fizetését szeretné törvénybe foglalni, állt egy még január 3-án publikált dokumentumban.

Az NH HB470 jelzésű törvénymódosítás az ottani önkormányzati kamaráknál vár jóváhagyásra, amit tegnap, január 23-án mutattak be egy közmeghallgatáson.

Egy albizottság január 29-én fogja megvizsgálni és a végső döntés a törvény elfogadásáról március 14-ére várható.

A törvényt a republikánus Dennis Acton és Michael Yakubovich jegyzi, és egyike a legújabb kezdeményezéseknek, hogy New Hampshire-ben bevezessék a bitcoint mint az állami adók és díjak választható fizetőeszköze. A törvény nem az első a sorban és már 2015 óta próbálkoznak elfogadtatásával.

“A törvényjavaslat megköveteli, hogy az államkincstár […] kidolgozzon egy végrehajtási tervet az állam számára, hogy 2020 július 1-jétől kezdődően az adók és díjak megfizetését kriptopénzekben is meg lehessen valósítani.” majd így folytatódik:

“A javaslatnak figyelembe kell vennie a számviteli, értékelési és kezelési problémákat, valamint meg kell határoznia egy harmadik fél fizetési processzort, amely a kriptovaluta ügyleteket az állam számára extra költség nélkül feldolgozza. Az államkincstár köteles 2019. november 1-éig benyújtani a tervet a kormányzónak, a háznak és a szenátusnak.”

A gránitállamnak is becézett New Hampshire kezdeményezés akkor jön, mikor az Egyesült Államok legtöbb államának kormánya a saját útját igyekszik kialakítani a kriptovaluták és a blokkláncok szabályozása terén.

Wyoming jelenleg vezető szerepet tölt be a kérdés tisztázásában mivel az egyik legprogresszívabb álláspontot képviseli az államok sorában. E hónapban vezetett be egy törvényt, mely a kriptókat pénzként definiálják.

Ellenben országos szinten a helyzet továbbra is bonyolult, ahol a vállalkozások és szakértők továbbra is panaszkodnak a kevésbé ideális szabályozási terepre, különösen az amerikai értékpapír- és tőzsde bizottság (SEC) e téren végzett munkájára.

Az USA szerepe meghatározó a kriptoszektorban is és amellett, hogy a legjövedelmezőbb ICO befektetési piac, a legtöbb blokklánc startup itt kerül bejegyzésre.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.