New York állam kriptoszakértőt keres

Új kriptoszakértő állásajánlat jelent meg New York állam pénzügyi szolgáltatásokért felelős részlegénél.

New York állam pénzügyi szolgáltatásokért felelős részlegének honlapján új állásajánlat jelent meg a héten. Ebben az állam a kutatás és innovációs osztály vezetőhelyettesét keresi.

Az új munkatárs kiemelt feladata a virtuális pénzek és a digitális pénzek lesznek. Emellett a blokklánc és megosztott főkönyvi technológia valamint az ezekhez köthető derivatív pénzügyi termékek is a napi munkájának része lesz. A vezetőhelyettes tartja a kapcsolatot mind az iparággal, mind pedig az állam többi apparátusával. Ő vezeti majd azt a csapatot, mely a kriptós cégek szabályozásával és a szövetségi kormányzati szabályok összehangolásával foglalkozik majd a jövőben. Olyasvalakit keresnek, akinek egyetemi végzettsége van és jelentős tapasztalata mind a pénzügyi piacok mind pedig a blokklánc technológia és kriptopénzek területén.

Az állásajánlatból az tűnik ki, hogy az állam továbbra is érdeklődik a kriptopénz szektor iránt, hiszen külön osztályt hoznak most létre az iparági kommunikáció és szabályozás elősegítésére. Azt azonban nem lehet tudni, hogy pontosan mivel is fog foglalkozni az innovációs osztály vezetőhelyettesének csapata. Azaz, vajon azon dolgoznak-e hogy szigorítsák a szabályozást vagy éppen ellenkezőleg. Egy transzparens, jól átlátható szabályrendszer kidolgozásával ugyanis jelentősen elősegíthetnék a szektor fejlődését hosszútávon, úgyhogy ennek minden bizonnyal jobban örülne a kriptoközösség. Ne felejtsük el, New York állam volt, ami annak idején bevezette a bitlicensz engedélyt, szóval nagyon is képben vannak a technológiával.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.