A New York Stock Exchange elnöke szerint a kriptovaluta túlélése „nem kérdés”

A New York Stock Exchange (NYSE) elnöke, Jeffrey Sprecher optimista a kriptovaluta túlélésével kapcsolatban.

Sprecher, aki az Intercontinental Exchange (ICE) CEO-ja is egyben, a Consensus Invest konferencián azt mondta, hogy bármikor, amikor olyan főcímeket olvas, hogy “vajon túlélik-e a digitális eszközök?”, az ő válasza mindig az, hogy “egyértelmű, hogy igen”. “Az árral kapcsolatban kicsit agnosztikusak vagyunk” tette hozzá Sprecher.

A Consensus Invest eseményén Sprecher a feleségével, a Bakkt kriptovaluta platform CEO-jával, Kelly Loefflerrel vett részt. A Bakkt szintén a ICE tulajdonában áll, és 2019 elejére tervezik az indulásukat.

Loefflert a BTC határidős ügyleteiről kérdezték, amiről így nyilatkozott:

A Bakkt határidős szerződései segíteni fognak abban, hogy a Bitcoin kereskedők megalapozzanak egy megbízható árat. A Bitcoint jelenleg a különböző tőzsdéken különböző árakon értékesítik, amik közül sok nincs is szabályozva.

Az ICE és a kriptovaluták

A New York Stock Exchange és anyavállalata, az ICE, már eddig is proaktívan állt a kriptovaluta használatához. Januárban az ICE egy blokklánc tech vállalattal, a Blockstreammel alakított ki partnerkapcsolatot. Ennek a célja az volt, hogy “fegyelmezett” BTC árinformációt jutassanak el a legnagyobb befektetőknek a Wall Streeten. Az ICE tervei szerint pedig az adatokat 15 jelentős tőzsdétől szereznék meg, majd azokat eljuttatnák a nagy pénzügyi nevekhez, pl. a hivatásos kereskedőcégekhez és fedezeti alapokhoz.

Májusban pedig az ICE bejelentette, hogy olyan kereskedelmi szerződéseket terveznek kialakítani, amelynek a végén az ügyfelek BTC-t kapnak. Akkor az ICE állítólagosan “beszélt más pénzügyi intézményekkel is, hogy felállítsanak egy új rendszert, ahol a bankok szerződéseket tudnak venni (swap), és másnapra az ügyfelek már hozzá is juthatnak a Bitcoinhoz – mindezt pedig a tőzsde támogatásával.”

Az ICE munkáját, illetve az egész kriptoszektor szabályozását pedig segítheti az is, hogy az olyan nagy nevek, mint Mike Novogratz Galaxy Digital bankja, a BTIG pénzügyi szolgáltatások biztosító cég, a fintech Paxos és a kripto likviditással foglalkozó GSR, úgy döntöttek, hogy megalapítják az Association for Digital Asset Markets nevezetű érdekvédő szervezetet. Ennek fő célja pedig az lesz, hogy a kriptovaluta szektor számára egy ‘code of conduct’-ot (magatartási kódexet) hozzanak létre. Ez elősegítheti a kriptovaluták elterjedését azokon a helyeken, ahol eddig szkeptikusak voltak a kriptóval szemben a „szabályozatlan” mivolta miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük