Bakkt CEO: A kriptodeviza forradalom küszöbén állunk

Az Intercontinental Exchange (ICE) hamarosan induló kereskedési platformjának, a Bakktnak a vezérigazgatója nyilatkozta, hogy forradalmat akar elindítani a szektorban, az energiakereskedelemhez hasonlót 15 évvel ezelőtt.

Kriptó ‘forradalom’ a 2000-es évek eleji energiapiacival egyenlő

Kelly Loeffler, aki a Coinbase-től a Bakkthoz igazolt alelnök Adam White szerepéről beszélt a Fortune magazinnak hasonló teljesítményt vár az ICE piacteremtő lépésétől, mint egy évtizeddel korábban az energiapiaci kereskedelem bevezetésekor.

Bakkt CEO: A kriptodeviza forradalom küszöbén állunk
Hope Forever és Kelly Loeffler (jobbra), Bakkt CEO, és WNBA csapat Atlanta Dream résztulajdonosa

A Bakkt a hírek szerint a következő hónapban rajtol és a kriptoközösség kifejezetten pozitívan fogadta az indulás bejelentését még júliusban.

“A digitális piac elaprózott mint amilyen az energiapiac volt a 2000-es évek elején. Az ICE úttörő szerepet játszott az intézmények becsábításában az energiaszektorba, amelynek köszönhetően a piac most ilyen likvid,” tette hozzá a publikációban.

“Ugyanilyen méretű forradalmat fogunk látni a kriptovalutáknál is.”

A Bakkt nem szándékozik tőkeáttételes instrumentumokat és fedezetlen kereskedési termékeket kínálni az egyre szélesebb intézményi befektetői bázisának, mivel a cég és a kriptoközösség szerint a ‘fizikai’ kapcsolat a bitcoinnal szükséges ahhoz hogy sikeres profilt és céget építsenek fel.

A hétfőn kijött Medium bejegyzésben Loeffler kitért azokra a funkciókra és termékekre melyek a Bakkt kereskedési platformon listázva lesznek és újfent megerősítette a közösséget, hogy nem terveznek a vegyes érzelmeket kiváltó tőkeáttételes másodlagos eszközöket indítani a Bakkton.

“Ezek a pontok egyben eloszlatják azokat a csomagolt eszközökre (commingling angolul – jelentése: befektetők által nyújtott eszközöket egyetlen alapba vagy befektetési eszközbe csomagolnak össze), tőkeáttételre és újraviszonyított eszközökre (rehypotethication angolul – fedezetként használt ügyfél letétek saját célra való felhasználása, a bankok és bróker egyik kedvelt módszere) vonatkozó tévhiteket, melyek nem fognak szerepelni a kínálatunkban,” írta a CEO.

Intézményi befektetőkre várva

A Bakkt nem az egyetlen mely kifejezetten az intézményi befektetők becsábítását kívánja felgyorsítani az ökoszisztémába. A Coinbase szintén aktívan azon dolgozik, hogy a Coinbase Pro platformját intézményi piaci feltételekhez igazítsa.

A Coinbase mellett az ICE Bakkt platformjának majd az olyan nagyhalakkal is fel kell majd vennie a versenyt, mint a Morgan Stanley, Citigroup és Goldman Sachs, mely mindnek szándékában áll aktivizálnia magát a kriptopénzes kereskedési szektorban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük