NFT gyűjteményt bocsát ki Cristiano Ronaldo

A 2022-es labdarúgó világbajnokság vasárnap készül elrajtolni Katarban, és ezen esemény előtt a labdarúgás legendájának számító Cristiano Ronaldo új NFT gyűjteményt jelentett be a rajongói számára.

Ahogy arról már korábban írtunk, Ronaldo és a Binance még június folyamán számolt be partnerségükről, aminek most lett szemmel látható eredménye. A portugál világsztár a mai nap folyamán jelentette be NFT kollekcióját a Twitteren. A bejegyzése szerint a CR7 NFT gyűjtemény november 18-án, pénteken lesz elérhető a Binance NFT platformján.

„A rajongókkal való kapcsolatom fontos a számomra. Ezért az ötlet, hogy egy NFT platformon keresztül eddig nem látott élményeket és hozzáférést nyújtsak számukra olyasvalami, aminek a részese akartam lenni. Tudom, hogy ők is éppúgy élvezni fogják a gyűjteményt, mint ahogy azt én is teszem.” – jelentette ki Cristiano Ronaldo.

A kollekció részleteiről azonban nem tudni semmit, ezeket ugyanis meglepetésnek szánták. Az események hatására a rajongók már izgatottan várják, hogy végre megláthassák a végleges műalkotásokat.

Másrészt ahogy arról már biztosan hallhattunk, Ronaldo egy interjú során kritizálta jelenlegi edzőjét és klubját, a Manchester Unitedet, ami nem meglepően nagy port kavart. A sportoló azt nyilatkozta, hogy elárulva érzi magát a klub részéről, és ezen kijelentése miatt a világbajnokság után valószínűleg már nem láthatjuk őt játszani a Premier Leagueben. Másrészt a klub a CR7 NFT kollekció bejelentése előtt hozta nyilvánosságra saját NFT dobását. A fejlemények szerint az United első digitális kollekcióját egy Tezos-alapú platformon keresztül juttatja majd el a rajongóihoz.

Lionel Messi sem maradna ki

Az Argentin legenda, Lionel Messi sem szeretne kimaradni a Web3 és az NFT-k nyújtotta lehetőségekből. Egyes hírek szerint a fantáziafoci királyával, a Soraréval kötött megállapodást. Ennek értelmében Messi válik a vállalat márkanagykövetévé, és emellett befektetőként is beszáll abba. Másrészt száméra sem újdonság a kirptovaluták világa, ugyanis a PSG-hez való csatlakozásával a szerződése részeként a klub szurkolói tokeneiből is részesült.

„Hisszük, hogy Messi segít majd új alapokat állítani hogyan is csináljuk ezt az egészet. Már alig várjuk, hogy megoszthassuk milyen új tartalmakkal és élményekkel tudunk szolgálni a rajongóknak.” – mondta Nicolas Julia, a Sorare társalapítója.