NFT-piacteret indít az OKEx is

Az OKEx kriptotőzsde új piacot indít a nem cserélhető tokenek (NFT) generálására és kereskedésére. A platform lehetővé teszi a felhasználók számára az OKExChain és Ethereum blokkláncokon létrehozott NFT-k mintelését és kereskedését, írja az OKEx sajtóközleményében.

Egyelőre csak a saját OKExChain blokkláncára lehet alapú NFT-ket importálni, de később támogatni fogják az Ethereum-alapú NFT-ket is. A közleményben kiemelik, hogy a digitális művészek beállíthatják a saját jogdíjukat, vagyis százalékos jutalékban részesülhetnek a felhasználók által használt alkotásaik után.

A jogdíj úgy nézne ki, mint a normális szerzői/alkotói jogdíjak. Ha például egy befektető a másodlagos piacokon el szeretné adni egy NFT-művész alkotását, azért jogdíj formájában a szerző továbbra is jutalékot kaphat. Az opció egyébként elérhető az OpenSea piactéren is, ahol az NFT-alkotók akár 10%-os jogdíjat is beállíthatnak. Az OKEx ugyanakkor nem határozna meg felső plafont a szerzői jogdíjakra.

A Binance kriptotőzsde is működtet egy NFT-piacteret, de egyelőre még várat a befutásra ugyanis kereskedési volumen alapján továbbra is az OpenSea vezet a DappRadar adatai alapján.

(Hírforrás: OKEx Press Room)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük