Tőzsdetokennel jön az OKEx, 10 millió OKT került generálásra

A Binance példáját követve az OKEx tőzsde is saját blokklánc hálózatot indított OKEXChain néven. A források szerint három évig fejlesztették és 10 teszthálózat változatot is kipróbáltak az éles indítása előtt.

A hálózat indulását négy részre osztották, az első, genezis fázisban, ami január 13-áig tart generálják le a 10 millió OKT tokent a hálózaton.

A tőzsdének már van egy saját natív tokenje, az OKB, az OKT ezt egészíti ki azzal, hogy stake jutalmat generál a lekötött OKB-k után. A második és harmadik fázisban teszik elérhetővé az OKT tokenek konverzióját más, likvidebb érmékre és tokenekre, illetve egy irányítási funkció bevezetését is tervezik, az az, az OKT tulajdonosoknak szavazati erejük lesz a hálózaton.

A közlemény alapján 10 millió OKT-t elő-bányásznak, amit állításuk szerint a hálózat felfuttatására és kezdeti ösztönzőként használnak fel.

A negyedik fázisban okos szerződés funkcionalitást terveznek bevezetni az OKEXChainre, ami egy az egyben kompatibilis lesz az Ethereuméval. A tőzsde CEO-ja, Jay Hao szerint a saját hálózat indítása a tőzsde jövőbeni pénzügyi fenntarthatóságát szolgálja és számításai szerint kisebb, már piacon elérhető tokenprojektek a saját hálózatukra kezdenek migrálni, ezzel biztosítva magasabb likviditást maguknak. Hao arra is rámutatott, hogy az elszaladt ETH gas díjak miatt szükség lesz alternatív, gyorsabb, olcsóbb és fejlettebb blokkláncokra is, hogy ki tudják szolgálni a digitális eszközök iránt növekvő étvágyat.

Az OKEx még októberben Jay Hao CEO állítólagos letartóztatásával került a hírekbe, amit egy kínai hatósági vizsgálat is fűszerezett pénzmosás gyanúja miatt. A tőzsde november közepe óta üzemel újra teljes kapacitással.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük