Nincs privát kulcs, nincs happy end

Nincs privát kulcs, nincs happy end Craig Wright ügyében.

Bár a hét elején még örülhettek a bitcoin SV tulajdonosok, hogy közel duplájára emelkedett az árfolyam, akkor még arról szóltak a hírek, hogy mégis van privát kulcs. Új hírek érkeztek ugyanis az ügyben.

A “hányattatott sorsú” Craig Wright sztorija talán véget érni látszik? A korábban önmagát Satoshi Nakamotonak kikiáltó fejlesztő, aki a bitcoin SV mögött is áll, nem tudta bemutatni azokat a privát kulcsokat, melyet a tárgyaláson korábban maga hozott fel védelmében. Az ügyvédje, Andres Rivero a Decryptnek nyilatkozott, hogy bár Mr. Wright megkapta január 1-én a várva várt borítékot, melyről korábban is beszélt, azonban az nem tartalmazott privát kulcsokat. Ennek ellenére Wright továbbra is azt állítja a kulcsok léteznek és a jövőben meg fogja őket kapni.

Érdekes, hogy már a hír nyilvánosságra kerülése előtt elkezdett lefelé csorogni a bitcoin SV árfolyama, amely akár korrekciónak is indulhatott volna, ha eltekintünk attól a konteotól, hogy esetleg valaki a bennfentes információ birtokában adogatta el az érméit. A hét elejei csúcshoz képest most már közel féláron kereskednek a bitcoin SV érmékkel.

Bitcoin SV árfolyam

Bitcoin SV (BSV) napi árfolyam, Bittrex tőzsde | TradingView

Miközben a kriptopiac többi szegletében is jelentősen érzékelhető volt a bitcoin árfolyam növekedése és lekövették az altcoinok árfolyam változása a bitcoin mozgását, a bitcoin SV árfolyam mozgása leginkább Craig Wrighthoz, peréhez és az ennek kapcsán szivárgó eseményekhez kapcsolódik, teljesen elveszítve az összefonódást a piac többi részével. Az árfolyam csökkenéssel egyidejűleg pedig a piaci kapitalizáció is jelentős mértékben csökkent, mellyel a bitcoin SV visszaszorult az ötödik helyre, helyét a negyedik helyen átvette a bitcoin cash (BCH).