Craig Wright időt kapott a bírótól, hogy megérkezzen a titokzatos küldönc

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

10 nappal azután, hogy a Tulipán Tröszt határideje lejárt, új bírósági beadvány jelent meg a milliárd dolláros Kleiman – Wright perben. A dokumentum leírja a Tulipán Tröszt III létezését, amit be is mutattak a felperesnek 2020. január 6-án. Egy másik dokumentum pedig azt mutatja, hogy Beth Bloom bírónő megerősítette a Craig Wright elleni szankciók egy részét, és törli a többi szankciót, ha a futár megérkezik 2020. február 3-ig.

A Tulipán Tröszt III

A Kleiman – Wright bírósági per meglepő fejleményekkel folytatódott a héten, amelynek része volt az állítólagos harmadik Tulipán Tröszt létezése is. Az önjelölt Bitcoin protokoll feltalálót, Craig Wrightot perli Dave Kleiman családja, mert szerintük Dave Kleiman halála után Wright manipulálta Kleiman BTC eszközeit és a hozzátartozó szellemi jogokat. A legújabb hírek alapján az állítólagos Tulipán Tröszt I, amely látszólag 1.1 millió BTC-t birtokol, határideje lejárt. Wright most egy elzálogosított küldöncre vár, akinek kézbesíteni kellene az utolsó kulcsot a nyolc közül, amellyel nyithatóvá válna a tröszt.

2020. január 10-án Beth Bloom bírónő úgy döntött, hogy ad még időt Craig Wrightnak, aki bízik a zálogosított küldönc megérkezésében. Wright február 3-ig kapott haladékot, hogy megjelenjen a bíróság előtt, és beszámoljon róla, hogy ez a titokzatos személy megérkezett vagy sem.

A január 9-én beadott bírósági iratok szerint előkerült egy újabb dokumentum, amit Tulipán Tröszt III-nak hívnak. A bírósági iratok szerint Craig Wright ezt a dokumentumot bizalmasnak jelölte, így a bíróságnak is ezt bizalmasan kell kezelni. A Kleimant képviselő ügyvédek nem hisznek az alperesnek, hogy teljesen el kell zárni ezt a harmadik trösztöt. Szerintük Wrightnak ki kellene adni ezt a dokumentumot, hangsúlyozta ki Velvel Freedman, a Kleiman csapat egyik ügyvédje.

Miután kiderült a harmadik tröszt dokumentum létezése, Craig Wright, Ramona Watts és Andrew O’Hagan tanúkihallgatásait Bloom bírónő eltolta. A bírónő emellett elrendelte, hogy a Wrightra kivetett szankciók egy részét megszüntessék. Bloom szerint Wright állítja, hogy szankciókat adtak ki ellene mielőtt neki lett volna lehetősége megvárni a végső dátumot, amikor a küldönc elhozza a kulcsrészleteket, amellyel ő hozzáférne a bitcoin vagyonához. Ebből aztán ő kifizethetné Kleiman részét is.

Jön-e vajon a Craig Wright által várt küldönc?

Annak ellenére, hogy a bíróság kételkedik Wright állítólagos meséjében, Bloom úgy döntött, hogy Wright kap még időt arra, hogy előálljon bizonyítékaival. Bloom kijelentette, hogy:

A bíróság kételkedik benne, hogy ez a titokzatos zálogosított küldönc megérkezik valaha, vagy 2020. januárjában, mint ahogy azt alperes állítja. Mivel azonban az alperes állítja, hogy a lehetőséget meg kell neki adni, ezért a bíróság ennek a kérésének eleget tesz.” 

Wright állítása szerint ugyanis a zálogosított küldöncnek valamikor 2020. januárjában kell megérkeznie. Ezért Bloom bírónő februári 3-ig adott lehetőséget Wrightnak, hogy jelezze a bíróság felé az érkezés tényét. Eddig kell Craig Wright csapatának írásban jelezni, hogy ez a titokzatos figura előlépett az árnyékból, és az alperesnek van-e hozzáférése ahhoz a kulcshoz, amivel ez a titkosított fájl kinyitható. Ha az alperes ennek köszönhetően előáll a Bitcoin tulajdonának a listájával, akkor a bíróság nem szab ki semmilyen további szankciót.

BSV

Miután a közvélemény megismerte a bírósági fejleményeket, a Twitteren és egyéb közösségi médiaoldalakon megindultak a beszélgetések a témában. A Bitcoin SV árfolyama 40%-ot ugrott meg pénteken, és csak az elmúlt egy hétben 52%-ot emelkedett. A BSV támogatói úgy látják, hogy most a hullámok Wrightnak kedveznek.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.