Nincs több anonim kriptopénz vásárlás a Local Bitcoins oldalon?

A napokban a közösségi média attól zengett hangosan a kriptoközössségi berkekben, hogy bizonyos tranzakciós összeg felett személyi azonosításhoz köti a Local Bitcoins a kriptopénz vásárlást.

Vége az anonim kriptopénz vásárlás korszakának a Local Bitcoin oldalon?

A peer-to-peer közösségi vásárlást elősegítő Local Bitcoins oldal volt eddig a legkényelmesebb és egyszerűbb módja az anonim bitcoin vásárlásnak. A felhasználó csak megkereste a környezetében elérhető bitcoin eladót és készpénzben végrehajtotta a tranzakciót anélkül, hogy akár az eladó akár a vevő bemutatkozott volna egymásnak.

A Redditen azonban a napokban az egyik felhasználó arról számolt be, hogy személyi azonosító okmányt kellett bemutatnia egy bizonyos összegű bitcoin adás-vétel felett. A felhasználó az alábbi képernyőt osztotta meg a többiekkel, melyből egyértelműen látszik, hogy Local Bitcoins felhasználóknak is azonosítaniuk kell magukat, amennyiben elértek egy bizonyos tranzakciós összeget. Hogy milyen összegnél számíthatunk azonosításra az azonban egyelőre kérdéses.

A Local Bitcoins egyike a legrégebben működő bitcoin kereskedési platformoknak. A finn cég 2012 júniusa óta van a piacon és ez az első hír arról, hogy a felhasználóknak személyi azonosításon kell keresztül menniük.

Milyen alternatívák maradnak az anonim kriptopénz vásárlás kapcsán?

A nyilvánvaló illegális okokon túl van legális, valós igény is a felhasználók részéről, hogy anonim módon kriptopénzhez jussanak. Van aki a házastársa elől szeretné titkolni a befektetéseit, más a hitelezők elől takargatná a vagyonát. És sokan vannak akik egyszerűen csak nem bíznak abban, hogy ha az interneten keresztül megadják a személyes adataikat, azt később nem használják fel a tudtukon kívül.

Anonim bitcoin vásárlás végeA két legismertebb váltó a Paxful és a Changelly ahol még azonosítás nélkül lehet vásárolni. A Local Bitcoinshoz hasonló üzleti modellel dolgozik a Paxful is, ahol szintén a helyi bitcoin eladóktól lehet vásárolni – eddig legalábbis azonosítás nélkül. A Paxfulnál azonban az ügyfélszolgálatot sok kritika érte az utóbbi időben. A Changelly kapcsán pedig sokan panaszkodnak, hogy 1000 dollár felett visszatartják a kifizetéseket, addig amíg a megfelelő azonosításon át nem esik a felhasználó – anélkül, hogy erről előre tájékoztatnák az ügyfeleket.

A kevésbé ismert megoldások is egyre terjednek, ezek azonban nem annyira felhasználó barátok. A decentralizált Bisq esetében egy szoftvert kell telepíteni, ami sokak kedvét elveszi, azonban legalább decentralizáltan működik. A Hodl Hodl pedig szintén a Local Bitcoins modelljét követi, csak sokkal kisebb forgalom mellett.

Tökéletes megoldás nem létezik, ami mindenki igényének megfelel, de azért még vannak bőven lehetőségek az anonim bitcoin és kriptopénz vásárlásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük