Nincs több anonim kriptopénz vásárlás a Local Bitcoins oldalon?

A napokban a közösségi média attól zengett hangosan a kriptoközössségi berkekben, hogy bizonyos tranzakciós összeg felett személyi azonosításhoz köti a Local Bitcoins a kriptopénz vásárlást.

Vége az anonim kriptopénz vásárlás korszakának a Local Bitcoin oldalon?

A peer-to-peer közösségi vásárlást elősegítő Local Bitcoins oldal volt eddig a legkényelmesebb és egyszerűbb módja az anonim bitcoin vásárlásnak. A felhasználó csak megkereste a környezetében elérhető bitcoin eladót és készpénzben végrehajtotta a tranzakciót anélkül, hogy akár az eladó akár a vevő bemutatkozott volna egymásnak.

A Redditen azonban a napokban az egyik felhasználó arról számolt be, hogy személyi azonosító okmányt kellett bemutatnia egy bizonyos összegű bitcoin adás-vétel felett. A felhasználó az alábbi képernyőt osztotta meg a többiekkel, melyből egyértelműen látszik, hogy Local Bitcoins felhasználóknak is azonosítaniuk kell magukat, amennyiben elértek egy bizonyos tranzakciós összeget. Hogy milyen összegnél számíthatunk azonosításra az azonban egyelőre kérdéses.

A Local Bitcoins egyike a legrégebben működő bitcoin kereskedési platformoknak. A finn cég 2012 júniusa óta van a piacon és ez az első hír arról, hogy a felhasználóknak személyi azonosításon kell keresztül menniük.

Milyen alternatívák maradnak az anonim kriptopénz vásárlás kapcsán?

A nyilvánvaló illegális okokon túl van legális, valós igény is a felhasználók részéről, hogy anonim módon kriptopénzhez jussanak. Van aki a házastársa elől szeretné titkolni a befektetéseit, más a hitelezők elől takargatná a vagyonát. És sokan vannak akik egyszerűen csak nem bíznak abban, hogy ha az interneten keresztül megadják a személyes adataikat, azt később nem használják fel a tudtukon kívül.

Anonim bitcoin vásárlás végeA két legismertebb váltó a Paxful és a Changelly ahol még azonosítás nélkül lehet vásárolni. A Local Bitcoinshoz hasonló üzleti modellel dolgozik a Paxful is, ahol szintén a helyi bitcoin eladóktól lehet vásárolni – eddig legalábbis azonosítás nélkül. A Paxfulnál azonban az ügyfélszolgálatot sok kritika érte az utóbbi időben. A Changelly kapcsán pedig sokan panaszkodnak, hogy 1000 dollár felett visszatartják a kifizetéseket, addig amíg a megfelelő azonosításon át nem esik a felhasználó – anélkül, hogy erről előre tájékoztatnák az ügyfeleket.

A kevésbé ismert megoldások is egyre terjednek, ezek azonban nem annyira felhasználó barátok. A decentralizált Bisq esetében egy szoftvert kell telepíteni, ami sokak kedvét elveszi, azonban legalább decentralizáltan működik. A Hodl Hodl pedig szintén a Local Bitcoins modelljét követi, csak sokkal kisebb forgalom mellett.

Tökéletes megoldás nem létezik, ami mindenki igényének megfelel, de azért még vannak bőven lehetőségek az anonim bitcoin és kriptopénz vásárlásra.


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.