Nyomulnak a nők, a Bitcoin befektetők 43%-a nő

A Grayscale december 4-én közzétett felmérése szerint a bitcoin iránt érdeklődő befektetők 43%-a nő. A tanulmányban 1100 25 és 64 év közötti amerikai befektető vett részt, akiket 2019. március 28. és április 3. között vizsgáltak meg. Az összes válaszadó legalább 10 000 dollár befektethető eszközzel valamint legalább 50 000 dollár háztartásba befolyt jövedelemmel rendelkezett.

Oda a férfiuralom?

Amint arra a már több jelentés is rámutatott, a kriptovaluták világát túlnyomórészt a férfiak uralják. Ezenkívül a GoogleAnalytics is arra hívta fel a figyelmet, hogy a bitcoin közösségek több, mint 90%-a férfi. A felmérés által feltárt adatok azonban megkérdőjelezik ezeket a feltevéseket. A jelentés ugyanis azt állapította meg, hogy “a bitcoinnal kapcsolatos cikkek, értekezések általában a férfi befektetői közönségre koncentrálnak, ám az adatok alapján elmondható, hogy a nők is érdeklődnek a bitcoin iránt.”

A nők 56,2%-a, míg a férfiak 56,4%-a lát óriási növekedési lehetőségeket a digitális valutákban. Ezenkívül a nők 49,8%-a úgy gondolja, hogy a bitcoin véges kínálata növelni fogja a keresletet és az árat, míg a férfiak 49,9%-a vélekedik így. Sőt, a nők 47%-a, szemben a férfiak csupán 39%-ával, úgy gondolja, hogy itt az ideje bitcoint vásárolni, mert úgy vélik, hogy az ára drasztikusan emelkedni fog.

A BTC iránt érdeklődők 43%-a nő volt. 93%-uk azt is megjegyezte, hogy még nyitottabb lenne a kriptovaluták iránt, ha több oktatási forrás állna rendelkezésre.

A nők óvatosabbak a férfiaknál

A jelentés arra is rávilágított, hogy a nők a beruházásokra úgy tekintenek, mint maguk és családjaik anyagi biztonságára, nem pedig a meggazdagodás egyik módjára. A nők 60%-a nagyobb jelentőséget tulajdonított a pénzügyi biztonságnak, mint a vagyonépítésnek, míg a férfiak csak 48%-a osztotta ezt a nézetet.

Úgy tűnik, hogy a magasabb kockázati hajlandóság összhangban áll a Miss Universe Finnország 2015 győztese, Rosa-Maria Ryyti elképzelésével. A szépségkirálynő szeptemberben azt mondta, hogy a bitcoin kevésbé népszerű a nők körében, mert a nők kockázatos befektetésnek tartják. A nők 42%-a valóban azt nyilatkozta, hogy a befektetéseket biztonságosan kell kezelni, míg a férfiak 35%-a vallotta ugyanezt.

A befektetésekben a férfiak magabiztosabbak

A nők nagyobb valószínűséggel értékelték magukat tapasztalatlan befektetőnek, mint a férfiak. A hölgyek 44%-a, a férfiak pedig 22%-a mondta azt, hogy nem érzi magát magabiztosnak a befektetések kezelésében.

Ugyanakkor a nőknek pesszimistább kilátásai vannak az Egyesült Államok gazdaságával kapcsolatban. Mindössze 46%-uk vár pozitív változásokat, míg a férfiak 57%-a gondolkodik optimistán. Hasonló kontraszt mutatkozik a globális gazdasággal kapcsolatos véleményük vizsgálatakor is. Csak 36% számít pozitív fejleményekre, szemben a férfiak 43%-ával.

Noha a jelentés szerint a bitcoin iránti érdeklődés szinte egyenlően oszlik meg a férfiak és a nők között, más források ugyanakkor azt mutatják, hogy sokkal kevesebb nő fektet be a bitcoinba, mint férfi. Korábbi becslések szerint Európában a nők mindössze 20%-a rendelkezik kriptovalutákkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.