Október 26-ig végérvényesen dönt a SEC 9 bitcoin ETF sorsáról

Az amerikai értékpapír és tőzsde felügyelet (SEC) kijött egy menetrenddel a benyújtott bitcoin ETF-ek (tőzsdén kereskedett alapok) elbírálására.

A döntés 9 ETF kérelmet fog érinteni amit 3 jelentkező nyújtott be, áll a SEC október negyedikei dokumentumában.

Kettő darab BTC tőzsdén kereskedett alap kérelmet adott be a ProShares a new yorki tőzsdével (NYSE) közösen amit az NYSE ARCA tőzsdén szeretnének listázni. További 5 kérelem köthető a Direxion kereskedőházhoz, szintén a NYSE ARCA tőzsdén történő listázásra és kettő darabot a GranitShares adott be a CBOE-n történő listázás érdekében.

A SEC a dokumentumban felszólít bárkit aki érintett, nyilatkozzon a bitcoin instrumentum kérelem jóváhagyása vagy elutasítása mellett és azt október 26-ig küldje el.

A szabályozó hozzátette, a 3 jelentkező korábbi szabálymódosítási kérelmének elutasítása függőben marad amíg a bizottság október 26-án nem dönt az eszközök végleges sorsáról.

Egy külön értesítésben a SEC módosítási és tisztázási kérelmet követel a GraniteShares működési modelljével kapcsolatban.

Augusztusban a SEC dömpingben utasította el vagy halasztotta el a bitcoin ETF-re vonatkozó javaslatokat arra hivatkozva, hogy több időre van szükség a vizsgálatokra illetve a befektetési eszközök a SEC vélemény szerint nem felelnek meg a nemzeti értékpapír tőzsde csalásra és manipulációra vonatkozó követelményeinek.

A drámai fordulatokban bővelkedő, heroikus bitcoin ETF küzdelem összes felvonását itt olvashatjátok. Figyelem, csak erős idegzetűeknek: https://www.bitcoinbazis.hu/?s=bitcoin+ETF

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük