Az OKX kárpótolja a felhasználókat a biztonsági incidens után

Az OKX megerősítette, hogy nemrégiben néhány felhasználói fiókot érintő támadás történt, melynek hátterében személyazonosság-lopás állt. A hackerek hamisított dokumentumokkal fértek hozzá a felhasználók adataihoz, és ellopták az eszközeiket. Az OKX azonnal intézkedett a kártérítésükről.

Az incidens részletei

Az elmúlt hétvégén több OKX felhasználó jelezte, hogy fiókjaikat feltörték és eszközeiket eltulajdonították. A SlowMist blokklánc biztonsági cég szerint a hacker új API kulcsokat hozott létre a felhasználók nevében a pénzek kivonásához. A támadás során a hackerek hamis bírósági dokumentumokat használtak, hogy megszerezzék a felhasználók érzékeny adatait. Az OKX megerősítette, hogy csak néhány felhasználót érintett az incidens.

Az OKX intézkedései

A közösségi médiában közzétett bejegyzésük megerősítette az esetet, és kifejtették, hogy a támadók hamisított bírói dokumentumokat használtak a felhasználói adatok megszerzéséhez. „Megállapítást nyert, hogy valaki hamis bírói dokumentumokat használt, és így jutott hozzá néhány ügyfél adatához. Az ügyet a bírói hatóságok vizsgálják, és nem tudunk további részleteket nyilvánosságra hozni” – olvasható a közleményben.

Az OKX bevezette az AI arcfelismerési technológiával megerősített biztonsági ellenőrzést, hogy megakadályozza a hasonló esetek jövőbeni előfordulását. Emellett optimalizálta a bírói együttműködési folyamatokat, és bevezettek egy új hitelesítési mechanizmust is.

Biztonsági rendszer és további lépések

Az OKX határozottan cáfolta, hogy a támadás az ő biztonsági rendszerük sebezhetősége miatt történt volna, amely lehetővé tette volna a hackerek számára az SMS hitelesítés vagy a Google Authenticator kikapcsolását. Egy blokklánc biztonsági csoport szerint ez volt az ok, de az OKX visszautasította ezt az állítást.

A cég hangsúlyozta, hogy a biztonsági rendszerük továbbra is biztonságos, és a jövőben is mindent megtesznek annak érdekében, hogy ilyen esetek ne forduljanak elő. A felhasználók érdekében folyamatosan optimalizálják a bírói együttműködési folyamatokat.

A csalók egyre kifinomultabb módszerei

Ez az eset rávilágít arra, hogy a rosszindulatú szereplők milyen messzire hajlandóak elmenni céljaik eléréséért. Az incidens egyre gyakoribb sim-swap és adathalász támadások közepette történt. Néhány felhasználó arról számolt be, hogy eszközeiket elveszítették, miután véletlenül rosszindulatú szoftvert töltöttek le a számítógépükre.

A kriptovaluta iparágban a biztonsági intézkedések folyamatos fejlesztése létfontosságú. A felhasználók oktatása a potenciális veszélyekről és a megelőző lépések fontosságáról szintén kulcsfontosságú a jövőbeni támadások megelőzése érdekében.