Az OKX Ventures Web3 alapú játékba fektet

A játékipar dinamikus növekedésen és fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben, azonban a blokklánc technológia térnyerésével és a decentralizált hálózatok létrehozásával új szintre emelkedhet ez a játékélmény. Ezek a játékok általában kriptovalutákat, NFT-ket és okosszerződéseket használnak a játékosok közötti interakciók biztosítására.

Ezt a lehetőséget ismerte fel most az OKX kriptotőzsde befektetési részlege is, az OKX Ventures és hosszú távú elköteleződését fejezte ki a Void Labs által fejlesztett, Blade of God X című játék mellett.

AI-ügynököt fejlesztő játékba fektet az OKX Ventures

Az OKX Ventures kriptovaluta- és Web3 befektetési alap a közelmúltban együttműködésre lépett a Void Labs-sel és befektetett a Blade of God X című akció-szerepjátékba, mely játékmenetre a FromSoftware által fejlesztett Demon’s Souls és Dark Souls játékokra hajaz. A játék egyedisége, hogy Play-to-Train modelljével nemcsak egyesíti az AI-technológiát és a blokklánc-technológiát, hanem lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a játékmeneten keresztül képezzék is az AI-ügynököket.

Részletek ugyan még nem derültek ki az együttműködésről, illetve arról, hogy pontosan milyen modellek kerülnek kiképzésre, ugyanakkor az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. A Voild Labs alapítója, Tnise elmondta, hogy vállalata rendkívül hálás az OKX Ventures felbecsülhetetlen támogatásáért és a játék melletti hosszú távú elköteleződésért.

Ez a partnerség biztosítja számunkra a szükséges erőforrásokat és útmutatást ahhoz, hogy folytassuk az innovációt, szélesítsük látókörünket és kivételes játékélményt biztosítsunk játékosok milliói számára világszerte.

– mondta Tnise

A gaming iparág felemelkedése

A Blade of God X korai hozzáféréssel jelenleg az Epic Games Store-ba, mely például a Fortnite vagy a Gears of War sorozat fejlesztéséért is felel. Sajtóközlemények szerint eddig több, mint hatmillióan töltötték le a játékot, mely opcionális használatot biztosít az NFT-k és kriptovaluták használatára, ugyanakkor előfordulhat, hogy szükségessé teszi a Web3 tárcák csatlakoztatását. A játék kompatibilis az Immutable X és a Polygon-alapú EVM láncokkal, lehetővé teszi a MetaMask, a GameStop, a Coinbase Wallett vagy az Immutable Passport csatlakoztatását.

Az OKX mellett a játék befektetői közé tartozik a Delphi Ventures, a BreederDAO és az Eden Holdings is, ami arról árulkodik, hogy a Void Labs játéka és a crypto-gaming / GameFi ipar iránt hatalmas érdeklődés lehet a következő években, évtizedben. A gaming ipar egyes becslések szerint 260-280 milliárd dolláros értékkel rendelkezik globálisan, mely 2030-ra elérheti a 680-700 milliárd dollárt is. Ebből a blokklánc-alapú játékok, vagyis a GameFi nagyjából 20 milliárd dollárt tesznek ki. A legnagyobb GameFi projektek közé tartozik az Ethereum Layer 2-es megoldása, az ImmutableX, a mobile-gaming stúdió, a Gala és a 2024-ben a köztudatba berobbanó Beam.