Az OKX kriptotőzsde erősíti jelenlétét Európában

Bővíti európai jelenlétét a világ negyedik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, az OKX. Stratégiai lépésként az Okcoin Europe Ltd. átnevezte magát OKX-re, és új vezérigazgatót választott. A névváltoztatás részeként a tőzsde célja, hogy világszerte egységesítse márkáját.

Az OKX több mint 50 millió felhasználóval rendelkezik. A Finance Magnates Intelligence jelentése szerint a negyedik legnagyobb tőzsde, és növekedése tekintetében csak néhány százalékponttal marad le a ByBit vállalattól, amely a harmadik helyet foglalja el. Már 2021 óta működik Európában: Máltán például rendelkezik engedéllyel, de nagyszabású terve részeként már teszteli platformját Hollandiában is. A vállalat a jelenlegi fázisban a felhasználók visszajelzését kéri, hogy optimalizálni tudja teljesítményét és a helyi piacokra szabja kínálatát.

„Európa sokféle és növekvő kriptovaluta közösséggel rendelkezik, akik közül néhányan még nem ismerik az OKX-et, ahogyan azt sem, amit mi képviselünk. Célunk az elkövetkezendő hónapokra és évekre, hogy helyben építkezzünk, többek között olyan fontos piacokon, mint Hollandia” – nyilatkozta Hong Fang, az OKX elnöke.

Új vezérigazgató, nagyszabású tervek

A kriptotőzsde Erald Ghoostot nevezte ki európai vezérigazgatóként, aki korábban az Okcoin Europe feje volt. Vezetésével a vállalat célja, hogy olyan helyi csapatokat hozzon létre, amelyek a vállalat globális startégiáját irányítják és személyre szabott élményt biztosítanak a felhasználók számára.

Az OKX-nél az utóbbi időben több tevékenység is zajlott, legalábbis a földrajzi terjeszkedés tekintetében. Március végén például a helyi szabályozásokra hivatkozva bezárta indiai fiókját, más államokban azonban bővítette működését. Ugyanebben a hónapban csatlakozott azon vállalatok listájához, amelyek megszerezték a Szingapúri Monetáris Hatóság engedélyét, hogy fizetési szolgáltatásokat nyújtsanak. Másfél hónappal ezelőtt pedig bevezette az OKX.TR-t, a platform törökországi kereskedőket célzó változatát.  Mindeközben azonban olyan pletykák is felröppentek, miszerint az OKX-vezető Mingxing Xu ellen nyomoznak az Egyesült Államok hatóságai. Xu tagadja az állításokat, szerinte csak FUD-ot akarnak kelteni a felhasználókban.

Ami az európai szabályozást illeti, az OKX igyekszik megfelelni a helyi előírásoknak. Nemrégiben például megszüntette a Tether (USDT) kereskedési párokat az EGT-ben, amely összhangban van kriptográfiai eszközök piacairól szóló MiCA rendelet közelgő végrehajtási határidejével.