Kiengedték a börtönből a kriptokirálynő testvérét

Konstantin Ignatov 34 hónap börtönbüntetés után szabadon távozhatott. A férfi együttműködött az ügyészekkel, és beleegyezett, hogy átadja 118 000 dollárnyi jogtalanul szerzett nyereségét.

Ruja “Cryptoqueen” Ignatova testvérét kiengedték a börtönből, miután 34 hónapot töltött rács mögött a OneCoin hírhedt 4,4 milliárd dolláros csalási rendszerében játszott szerepe miatt.

Ignatov a tárgyaláson teljes felelősséget vállalt tetteiért a Law360 március 5-i jelentése szerint.

“Csak magamat hibáztathatom […] még mindig nehezen tudok a saját szemembe nézni a tükörben. Az elmúlt öt év nagyon fájdalmas időszak volt az életemben, de örülök a leckéknek, amiket megtanultam.”

Ignatovot azonban arra kötelezték, hogy a következő két évet bírósági felügyelet alatt töltse, és adjon át 118 000 dollárt abból a pénzből, amelyet a OneCoinnál végzett munkája során szerzett.

A férfit 2019-ben tartóztatták le, és még abban az évben bűnösnek vallotta magát pénzmosás és csalás vádjában.

Az ügyészek szerint Ignatov azután lett a OneCoin átverés vezetője, hogy 2017-ben először tűnt el a nővére.

A kriptokirálynő az FBI 10 legkeresettebb személye közé tartozik

Ignatova tartózkodási helye továbbra is ismeretlen, és jelenleg a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) “Tíz legkeresettebb személy” listáján szerepel. Távollétében az amerikai hatóságok vádat emeltek ellene értékpapírcsalás és pénzmosás miatt.

Karl Sebastian Greenwood, a OneCoin egyik promótere szintén nemrégiben kapott 20 év börtönbüntetést csalás és pénzmosás miatt.

A OneCoin egy bulgáriai székhelyű kriptopénz-ponzi-rendszer volt, amely 2014 és 2018 között 4,4 milliárd dollárt gyűjtött össze. A befektetőknek túlméretezett nyereséget és garantált hozamot ígért, és “Bitcoin-gyilkosként” reklámozta magát, hogy becsalogassa leendő áldozatait.