Onlyfans ápolónő veszi fel a harcot a bankszektorral szemben

A bostoni intenzív osztály egykori ápolónője, Allie Rae tavaly augusztusban került be a nemzetközi hírekbe, miután kirúgták, mert az OnlyFans oldalán fiókot üzemeltetett. A 37 éves háromgyermekes anyuka mostanra olyannyira befutott, hogy több mint 200 000 dollárt keres havonta. A pénze a bankok miatt azonban veszélybe került. A nő a kriptovalutákban látja a megoldást.

A platform bejelentette, hogy banki partnerei nyomására betiltja a szexuális jellegű tartalmakat.

“Amikor megjelentek a hírek a fizetési folyamatról és az OnlyFansről, elkezdtem más platformokat keresni, de gyorsan rájöttem, hogy azok is ugyanabba a csapdába eshetnek”mondta Rae. “Ekkor jöttem rá, hogy a kriptó a megoldás.”

Összeállított egy 20 fős fejlesztőcsapatot, és jelenleg az utolsó simításokat végzi egy új, kriptoalapú közösségi platformon, a WetSpace-en. A platform februárban indul béta verzióban, és fizetőeszköz gyanánt stabilcoint fogad el. Az NFT-támogatás a projekt második szakaszában, az év közepén érkezik.

A pornóipar számára a kriptovaluták különösen hasznosak: A felhasználók névtelenek maradhatnak, és az előadóknak sem kell azzal foglalkozniuk, hogy a bankok vagy online fizetési platformok egyoldalúan leállítják a szolgáltatásokat.

A kriptofizetések azonban még mindig nem terjedtek el. A Pornhub a Verge-gel próbálkozott és elbukott, majd áttért a Pumapay szolgáltatásának használatára, amelyet a magas Ethereum gas díjak nyomorítottak meg.

Rae úgy véli, hogy a fő problémát az jelenti, hogy sok felület ún. felnőtt tokenekkel próbálkozik, amelyek sorozatosan elbuknak, hiszen a legtöbbjük nagyon volatilis, ami nem vonzó sem a felhasználók, sem a modellek számára.

Ápolónőből pornósztár

A három tizenéves fiú édesanyja, Rae az újszülött intenzív osztályon dolgozott ápolónőként. Imádta a munkáját, a járvány alatt otthon unatkozva Instagram-fiókot indított, ahol hokiról és kézműves sörről posztolt. Néhányan azonban azt javasolták neki, hogy csináljon egy fiókot az OnlyFansen. Amikor olvasta a híreket, miszerint Bella Thorne színésznő egyetlen nap alatt 1 millió dollárt keresett a platformon, úgy döntött, megfogadja a tanácsukat.

“Feltöltöttem néhány képet, és igazából elég jól szórakoztam rajta. Elég felszabadító volt, tudod, az én koromban. És mire észbe kaptam, már rengeteg feliratkozóm volt, tulajdonképpen jó pénzt kerestem.”

Az első hónap végére 6900 dollárt kaszált – többet, mint az ápolónőként kapott 6500 dollár. A híre eljutott a kórházba is, ezért a nőnek felmondtak.

Egy intenzív osztályon dolgozó ápolónő kirúgása a világjárvány közepén azonban futótűzként terjedt el a sajtóban. A pornós munka viszont beindult, hiszen havonta 200 000 dollárt keres.

A hagyományos fizetési szolgáltatók szorítása azonban egyre fojtogatóbb. Az elmúlt években ezen cégek háborúja a felnőtt oldalak ellen felerősödött, amit a pornóellenes keresztes lovagok érzelmi kampányai is támogattak.

Rae megélhetése is veszélybe került, miután több amerikai bank felfüggesztette a platformról a kifizetéseket. A nő ezzel kapcsolatban azt mondta: “A pornóra mindig tabuként tekintenek. Van egyfajta megbélyegzés. De az a mértékű ellenőrzés, amivel ezek a bankok rendelkeznek minden olyan platform felett, amely elsősorban fiat-alapú, ijesztő.”

Szerinte az OnlyFans biztonságosabb módot ad az alkotóknak arra, hogy a szexiparban dolgozzanak, mint egy sztriptízbárban vagy az utcán. Bár sokan a gyermekpornográfiára hívják fel a figyelmet az ilyen jellegű oldalakkal kapcsolatban, egy 2020-as felmérésből kiderült, hogy a Facebook 20,3 millió, a Google 546 704, a Twitter 65 062, a Snapchat 144 095 és a TikTok 22 692 gyermekekkel kapcsolatos szexuális anyagot jelentett. Messze a lista végén a Pornhub anyavállalata, a MindGeek állt 13 ezerrel.

“A Facebook szó szerint vezető szerepet tölt be a gyermekekkel való szexuális kereskedelemben, és határozottan nem kapcsolják le őket. A bankok a probléma mindenütt. És az egyetlen megoldás erre az, hogy megszabaduljunk tőlük. Nos, szerencsére itt van a decentralizáció, és a kriptó.”

A kriptók és a pornóipar

Rae szerint a kriptók anonimitása tökéletes azoknak a felhasználóknak, akik szeretnének regisztrálni, de nem engedhetik meg maguknak azt, hogy az OnlyFans megjelenjen a bankszámlakivonatukon.

“Állandóan kapok privát üzeneteket, hogy ‘Istenem, bárcsak csatlakozhatnék az OnlyFanshez. De tudod, egyszerűen nem tehetem, hogy a könyvelőm lássa az összes terhelést”.

A WetSpace felülete hasonlítani fog az Instagramra, egy feeddel, az alkotóknak egy piactérrel, amely lehetővé teszi a modellek számára, hogy NFT-ket értékesítsenek olyan hozzáadott bónuszokkal, mint a különféle előfizetések vagy videochatek. A WetSpace 15%-os díjat számít fel az alkotóknak (az OnlyFans 20%-ot), a modellek pedig kiválaszthatják, hogy milyen kriptovalutákat fogadnak el. A pénzt azonnal megkapják, és nem kell aggódniuk amiatt, hogy a bankok lecsapnak rájuk.

Rae úgy véli, hogy ez a megoldás forradalmasítja az egész iparágat. A nő elismerte, hogy a legnagyobb akadályt a kezdők segítése jelenti majd, de lépésről lépésre segítenek majd mindenkinek abban, hogyan lehet kriptót vásárolni vagy egy Coinbase, MetaMask vagy Trust tárcát csatlakoztatni.

“A kriptó most mindenhol ott figyel. Néhány évvel ezelőtt az emberek kinevettek, ha a bitcoinról beszéltél. És nézd meg most. Ez egy valódi valuta. Azt hiszem, sokan, akik korábban nem hittek benne, mostanra kezdenek elgondolkodni: “Oké, mi ez az egész?”. Többet akarok megtudni.”