Mostantól csak kriptovalutákkal lehet fizetni a Pornhub prémium szolgáltatásaiért

Miután a Visa és a Mastercard is felhagyott a Pornhub támogatásával, a világ leghíresebb pornóoldala a kriptovalutákat hívta segítségül a prémium szolgáltatásaiért való egyedüli fizetési lehetőségként.

Arról már az elmúlt héten beszámoltunk, hogy az illegális tartalmai miatt a Visa és a Mastercard is blokkolta a Pornhub szolgáltatásait. Ennek következtében, a Pornhub fejét kapkodva próbálta kezelni a helyzetet, azonban cseppet sem meglepő, hogy hatalmas veszteségekkel fog szembenézni. Néhány nappal, miután a New York Times publicistája leleplezte a Pornhub illegális tartalmait, a világ leghíresebb felnőtt oldala bejelentette, hogy letörli az összes videót az oldalról, melyet nem hitelesített felhasználók töltöttek fel: így, összességében a 13 millió videójából több mint 10 millió videó „veszik kárba”.

A Pornhub óriás azonban nem adta fel a harcot, és szembenézve a hagyományos fizetési társaságok cenzúrájával úgy döntött, hogy a prémium szolgáltatásai egyetlen támogatott fizetési módjaként a kirptovalutákat engedélyezi. Mivel a vállalat támogatja mind a Bitcoin, a Bitcoin Cash, a Dash, az Ethereum, az Ethereum Classic, a Monero, a Litecoin, a NEM, az XRP, a Tron, a Waves, a ZCash, a Verge és a stablecoin USDT-t is, így szinte minden kriptovalutával rendelkező kényelmesen hátra dőlhet.

A Pornhub egyelőre azonban csak néhány országban támogatja a kriptovalutákkal való fizetéseket, és az is kiderült, hogy ez egyelőre csak az alapértelmezett opció – nem feltétlenül az egyetlen. A vállalat még nem adott ki hivatalos nyilatkozatot a Visa és a Mastercard döntésével kapcsolatos álláspontjáról, állítása szerint

“…nyilvánvalóan a Pornhubot nem az irányelveink miatt célozták meg, hanem mert felnőtteknek szánt tartalmú platform vagyunk. A vállalat ellen folytatott kampány élén a National Center on Sexual Exploitation, valamint az Exodus Cry/TraffickingHub nevű szervezetek állnak, melyek a pornográfia felszámolására, az obszcénnek mondott anyagok és a szexmunka betiltására törekszenek.”

A Pornhub varázsmegoldása jelentheti a várva várt áttörést?

A kriptovaluta körökben mozgók lelkesen fogadták a Pornhub döntését, melyet valójában néhány szakértő már évekkel ezelőtt megjósolt. Többet között Satoshi Nakamoto is, aki szerint a Bitcoin előnyös lehet a felnőtt ipar számára:

A Bitcoin azok számára lehet kényelmes, akik nem rendelkeznek hitelkártyával, vagy nem szeretnék használni azt, vagy nem bíznak a pornóoldalakban, vagy nem akarják, hogy házastársuk észre vegye, mire költötték pénzüket, vagy pedig félnek az ismétlődő számlázástól.

Nemrégiben az YCombinator amerikai startup inkubátorprogramjának alapítója, Pau Graham is a kriptók mellett szólt:

“A hitelkártya-társaságok cenzúra-politikájának folytatása vállalatuk halálát jelentheti, különösen akkor, ha az ügyfelek jobb alternatívára váltanak – mint például kriptovalutára.”

Egy 2019-ben közzétett jelentésből kiderült, hogy a Pornhub másodpercenként több mint 800 ezer látogatást fogad, több mint 12 TB/s információt továbbít, valamint a tartalomalkotók és ügyfelek hatalmas közösségének kedvez. LittleReislin amatőr előadóművész videóit például több mint 282 milliószor nézték meg. A Pornhub kriptovaluta mellett való állásfoglalása tehát egy globális lépés a mainstream adoptáció irányába, hiszen a világ tizedik leglátogatottabb webhelyéről beszélünk, látogatottabb, mint az Amazon, a Netflix vagy a Reddit.

A körülményeket figyelembe véve egyelőre – még ha ideiglenesen is – a kriptovaluták jelenthetik az egyetlen kézenfekvő bevételi lehetőséget a Pornhub számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.