Az Opera böngésző adta a bitcoint (BTC) és a tront (TRX) a kriptotárcájához

  • 13
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Újabb kriptopénzeket listázott az Opera böngésző a mobil Android browserének beépített tárcájában.

Tron és Bitcoin az Opera böngésző béta verzióján

A vállalat szerdán jelentette be, hogy integrálta a bitcoint (BTC) és a tront (TRX) az Android telefonokra letölthető böngészőjének natív kriptopénz tárcájába, pontosabban annak béta verziójába.

Az integrációval a felhasználók tront és TRC 10 tokeneket küldhetnek és fogadhatnak a mobiljukon a bitcoin mellett. A fejlesztés egyben támogatja a honlapok bitcoin utalásait is (hasonlóan a Brave böngésző BAT tokenjutalmaihoz).

A vállalat bejegyzése szerint a fejlesztéssel közelebb kerül a Web 3.0 ígérete, ami a felhasználók közötti direkt funkcionalitást és a decentralizációt helyezi előtérbe.

A böngésző eddig csak ethert (ETH) és ERC20 tokeneket támogatott, de a frissítéssel az Opera böngésző újabb lépést tett a kriptopénzek iránti elköteleződés mellett.

A bitcoin és tron integráció egyelőre az Androidosoknak adott, de szinte biztosra vehető, hogy követi az iOS verziós és az asztali integrálás is.

Az Opera Crypto Wallet böngészőbővítménye 2018. decemberben rajtolt és a HTC Exodus és a Samsung új telefonja is integrálta.

Miért fontos a böngészők kriptopénz integrációja?

Azzal, hogy az Opera böngésző és a Brave elkötelezte magát a kriptopénzek integrálása mellett, egy jóval egyszerűbb és gyorsabb módszert kínál a befektetőknek és kereskedőknek a digitális vagyonaik tárolására és platformokon keresztüli mozgatására. A biztonságosságuk szintén nagyobb hiszen nem egy harmadik fél fejlesztőcsapat böngészőbővítményét kell használni a célra, hanem a böngészőt saját.

A lépések fontos építőkövei a web 3.0 kiépülésének, aminek értékajánlata, hogy a felhasználók direkt tranzaktálhatnak a böngészőiken keresztül anélkül, hogy egy extra bank vagy fizetési vállalat online szolgáltatását kelljen igénybe venniük. A peer-2-peer alapú pénzügyi tranzakciók ugyan nagyobb odafigyelést igényelnek a felhasználóktól, de jóval biztonságosabbak is, hiszen a belépési adatokat, privát kulcsokat mindenki maga tárolja.

A böngészőkbe integrált kriptopénz tárcák egyben idejétmúlttá tehetik az úgynevezett hidegtárcákat is, amelyek offline tárolják a felhasználók digitális vagyonait.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.