Óriásit lendült a kriptokereskedés a kijárási tilalom miatt Indiában

Masszív fellendülés tapasztalható az indiai kriptopiacon: a napi kereskedési volumen tízszerese a kijárási tilalom előttinek.

A koronavírus miatt veszélyben a gazdaság, azonban néhány szektor még így is szárnyal. Ilyen például az indiai kripto szektor, ahol az utóbbi hetekben a kijárási tilalom ismételt meghosszabbítása miatt nagy lendületet vett a kereskedés.

Kijárási tilalom = kísérletezési láz?

A Wazirx (egy indiai kriptotőzsde) vezérigazgatója, Nischal Shetty szerint a helyiek szeretnék hasznosan eltölteni a kijárási tilalom miatt rájuk szakadt rengeteg szabadidőt, ezért sokan a kriptovaluták világának megismerésével kezdtek el foglalkozni. Hozzátette, mivel a korlátozások miatt sokan nem tudnak dolgozni, kénytelenek alternatív módszerek után nézni pénzkeresés céljából. A kereskedési kedv növekedéséből láthatóan pedig sok indiai a kriptovalutákra tette a voksát. Indiában jelenleg nagyon pozitívan vélekedik a közvélemény a kriptovalutákról, árulta el Shetty.

Több rekord is megdőlt a héten

A Wazirx platformján az új és aktív felhasználók száma mellett a kereskedési volumen is megugrott. A héten a napi kereskedési volumen elérte a 10 millió dollárt, ami tízszerese a kijárási tilalom előtti átlagosan napi 1 milliónak. Az elmondásuk alapján azonban közel sincsenek egyedül ezzel, más indiai cégek is hasonló tapasztalatokat szereztek az utóbbi időszakban.

A központi bank tiltásait is feloldották

A rekordokat döntő kereskedési kedvhez az is hozzájárult, hogy márciusban, közel kétéves huzavona után feloldották az Indiai Központi Bank (Reserve Bank of India) tiltásait, miszerint a bankok és pénzügyi intézmények semmilyen kriptovalutához köthető tevékenységet nem végezhettek. A bírósági tárgyalás során elismételték, hogy a kriptovaluták legálisak az országban. A bírósági döntést követően a kriptotőzsdék elkezdték megint támogatni az indiai rúpiában történő tranzakciókat.

Fejlődik az indiai ökoszisztéma

Nem sokkal a kijárási tilalom bejelentése előtt a Wazirx és a Binance (amely még 2019-ben felvásárolta a Wazirx-ot) felállított egy 50 millió dolláros alapot, melyet az indiai kripto ökoszisztéma fejlesztésére fognak használni. Az alap teremtette forrásokból olyan startupokat és projekteket támogatnak, amik a blokklánc technológia segítségével keresik a megoldást ipari és társadalmi problémákra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük