Őrizetbe vették az OKEx alapítóját, önszántából tett vallomást egy csalási ügyben

Star Xu, az OKEx alapítója és ügyvezető igazgatója önszántából tett vallomást a sanghaji rendőrségen egy csalási ügy kapcsán egy ismeretlen helyi coin, a WFEEcoin ellen.

A rendőrség arra volt kíváncsi, hogy milyen kapcsolatban áll a projekttel Xu, mivel állítólagosan résztulajdonosa, amit a CEO határozottan cáfolt, áll a helyi híroldal cikkében.

Xu nincs őrizetben és önszántából tett vallomást az ügyben, mely során cáfolta, hogy bármi köze is lenne a scamcoinhoz.

Andy Cheung, az OKEx műveleti igazgatója mindenkit arra kért, ne higgyen a FUD híreknek és mielőtt következtetést vonnának le, ellenőrizzék azt megbízható hírforrásokból.

Cheung ezzel nem csak a mostani esetre utal, hanem az egy hónappal korábbi skandalumra is.

Történt ugyanis augusztusban, hogy az OKEx likvidált egy ügyletet ugyanis egy kereskedő pillanatok alatt 420 millió dolláros pozíciót akkumulált, ami ha rosszul sül el, akkor végzetes lehetett volna a tőzsde pénzügyeire. Még így is sok trader megszenvedte az incidenst ugyanis az OKEx önmagában nem lett volna képes likvidálni a pozíciót és kénytelen volt megcsapolni a kereskedők forrásait.

Őrizetbe vették az OKEx alapítóját, önszántából tett vallomást egy csalási ügyben

Egy másik friss botrány kapcsán azzal került a hírekbe, hogy sok más A-kategóriás tőzsdével együtt a kriptotőzsdéi hamisítják a kereskedési volument. Bizonyos tőzsdéknél akár a 90%-os hamis kereskedési volument is kimutattak.

Star Xu másik tőzsdéje, az OKCoin körül is gyülekeznek a viharfelhők, miután egy kínai kereskedő a múlt hónapban beperelte a céget, amiért nem tudta a múlt évi bitcoin cash fork után a csúcson eladni a BCH-ját, mivel a tőzsde csak később írta jóval a walletjában.

A helyi rendőrség egyelőre nem kommentálta a vallomást és a híroldal legfrissebb értesülései szerint átpasszolta az ügyet a pekingi rendőrségnek, mivel valójában egy pekingi csalási ügyről van szó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük