Az orosz áramfejlesztők már kriptopénz bányászatra adják el a felesleges energiát

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Oroszországban az erőművek elkezdték lízingelni azokat a generátorokat, melyeket átmenetileg nem használnak. A felesleges kapacitást pedig kriptopénz bányászatra adják el. 

EXMO affiliate program

Tartalék energia kriptopénz bányászatra

A Vedemosti daily orosz újság cikkezett róla, hogy azok az orosz erőművek, melyek felesleges kapacitással rendelkeznek elkezdték értékesíteni a többlet energiát. A kriptopénz bányászatra szakosodott cégek és egyének pedig lecsaptak az alkalomra. Már egy tucat jelentkező van a többletáram kihasználására az Eurosibenergo energiavállalatnál.

Energiatermelés és bitcoin bányászatA cég képviselője azt nyilatkozta, hogy jelentős mértékű többletkapacitással rendelkeznek Szibériában és az Urál régióban. Több mint 70 erőművük van, melynél az infrastruktúra adott, de nincs kihasználva. Azonban ezeket a telepeket könnyen rá lehetne csatlakoztatni a hálózatra amennyiben többletenergia termelésre van igény.

Júliusban egy külön weboldalt indítottak, melyen az érdeklődő befektetők ismerkedhetnek az energiavásárlás feltételeivel. Az oldal indulása óta folyamatosan jön a megkeresés a kriptopénz bányászok felöl. Az átlagos energia igény 100kW és 30 MW között mozog. Egyelőre még folynak a tárgyalások a szerződések megkötéséről, azonban olyan pletykák is keringenek már, hogy vannak akik féláron jutnak majd elektromos áramhoz a megállapodás révén.

Nem az Eurosibenergo az első energiavállalat, mely felajánlotta a többlet energia kapacitását eladásra. Az OGK-2 (a Gazprom csoport tagja) már két éve reklámozza az állami erőművek energia termelő kapacitását. A megvásárolt olcsóbb energiát elmondásuk szerint minden szektor tudja hasznosítani a kohászattól az IT iparáig. Oroszországban a 25MW-nál több energia értékesítését külön piacon kell lefolytatni.

banner

A kriptopénz bányászat egyik kulcs tényezője az olcsó energia

A kriptopénz bányászat jövedelmezősége több tényezőtől függ. Attól függően, hogy milyen kriptopénzt bányászik az ember, különböző hardverekbe érdemes befektetni. Az azonban közös ezekben a gépekben, hogy használatuk mind jelentős mértékű energiafelhasználással jár. Így tehát minnél olcsóbb az energiaforrás, annál jövedelmezőbb a kriptopénz bányászat.

Jelenleg a riport szerint Oroszország energiatermelésének 0,1%-át fordítják kriptopénz bányászatra. Ha azonban ilyen ütemben nő az érdeklődés a kriptopénzek iránt, miközben már az orosz nemzeti bank is saját kriptopénz kibocsátását tervezi, akkor minden bizonnyal ez az arány jelentősen nőni fog a jövőben.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.