Egy orosz bankigazgató bitcoin kereskedéssel tölti a szabadidejét

Egy orosz bankigazgató bitcoin tranzakciókból profitál míg az ország vezetése a kriptopénz ellen harcol.

Herman Gref Oroszország legnagyobb bankjának a vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke egy nyilvános beszédben fejtette ki a véleményét. A virtuális pénz előnyeit hangoztatta. Úgy véli, hogy hamarosan széleskörűen el fog terjedni a társadalomban. A hírt az orosz TASS hírügynökség tette közzé.

Van akinek szabad és van akinek nem

Az orosz hatóságok és hivatalos szervek előszeretettel szidják a bitcoint és teszik lehetetlenné a digitális pénzek használatát Oroszországban. Az év elején még letartóztatással fenyegették azokat akik elfogadják a bitcoint vagy bányásznák. A légkör azóta kis mértékben javult, októberben már úgy nyilatkozott az orosz helyettes pénzügyminiszter, hogy a kriptopénz nem jelent fenyegetést az ország pénzügyi rendszeréte. A környezet azonban még mindig nem támogató az országban. Mindeközben a legnagyobb orosz bank feje felfedte, hogy maga is vásárolt bitcoint és kereskedett is vele.

Herman Gref orosz bankigazgató bitcoin kereskedelmbe kezdett a saját szakállára

A Sberbank és a Google közös tanulmányi projektjének prezentációján nyilatkozott Gref. Elmondta, hogyan használta a virtuális pénzt spekulációs céllal és hogyan váltotta át más valutákra oda és vissza ezáltal  profitálva az árfolyam különbözetből. Számára ez csak egy játék volt.

[su_quote cite=”Herman Gref”]Most, hogy egyre több és több virtuális pénz érhető el, megjelentek a virtuális pénzekkel foglalkozó tőzsdék is. Nagyon könnyen tudtam a virtuális pénzt való devizára átváltani majd visszaváltani. Mindezt a tevékenységet örömmel tettem.[/su_quote]

Az orosz bankigazgató bitcoin spekulációja

Így folytatta Herman Gref:

[su_quote cite=”Herman Gref”]Volt néhány bitcoinom, de abban az időben túl alacsonynak tartottam az értékét. Így félretettem és azt mondtam, amikor egy bizonyos értéket elérnek átkonvertálom majd őket rubelre és dollárra. Két és fél hónappal később észrevettem, hogy a bitcoin ára sokat erősödött, ezért végrehajtottam a konverziót.[/su_quote]

orosz bankigazgató bitcoin kereskedelembe kezdettGref szerint ez egy játék volt a bitcoin hozamával. “Ahogy ez sok hétköznapi és komoly befektető szokása és teszik is a világon mindenhol: a bitcoinhoz, mint értékmegőrző eszközhöz fordulnak.Mondta a bankvezér.

“Természetesen ez nagy örömöt okozott számomra és nagyszerű játék is egyben. Azonban hamarosan ekörül fog majd az egész életünk forogni.”

Gref elhíresült korábban is a nyíltságáról. Már előfordult, hogy nyilvánosan kritizálta az Oroszország által javasolt bitcoin tiltást. Hiszen egy hasonló döntés meghozatala sokkal inkább hátráltatná az ország fejlődését a bankigazgató szerint. A blokklánc technológia ugyanis szerinte a bankrendszer jövője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük