Oroszország blokkolta a LocalBitcoins platformját, aggódhat a kriptotőzsde

A LocalBitcoins weboldala feketelistára került az egyik legfontosabb piacán.

A LocalBitcoins peer-to-peer kriptotőzsde weboldala VPN használata nélkül már nem érhető el Oroszországban, mivel a Roskomnadzor helyi távközlési szabályozó letiltotta az országban egyébként rendkívül népszerű kriptovaluta tőzsde honlapját. A szabályozó azzal indokolta a döntését, hogy a platform tiltott információkat terjesztett, ezért végezte a feketelistán.

A hivatalos adatok szerint a weboldal már július 21-én felkerült a nemkívánatos oldalak listájára, miután az Arhangelszki régió Onezszkij városi bírósága elrendelte a LocalBitcoins letiltását.

Az viszont nem teljesen világos, hogy a Roskomnadzor pontosan mikor korlátozta a hozzáférést a LocalBitcoins weboldalához. Néhány helyi jelentés azt állítja, hogy a felület orosz felhasználói 2020 szeptember végén kezdtek el nehézségeket tapasztalni a weboldal elérésékor.

A vállalatnak ez óriási érvágás lehet, hiszen az egyik fő piacát éppen Oroszország jelenti. Még idén nyáron a LocalBitcoins vezetői azt nyilatkozták, hogy 2020 áprilisában és májusában Oroszország hozta a platformon a legnagyobb kereskedési volument.

A Roskomnadzor nem kímél más kriptotőzsdéket sem. Mint arról mi is írtunk, nemrég a világ legnagyobb kriptotőzsdéjét, a Binance-t is feketelistára helyezte. A Binance szeptember 24-én hivatalosan is bejelentette a hírt, kijelentve, hogy az oldalát azért blokkolták, mert bitcoin (BTC) vásárlással kapcsolatos információkat, tanácsokat osztott meg a felhasználókkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük