Az orosz hatóság feketelistára tette a Binance kriptotőzsde weboldalát

Úgy tűnik, hogy az orosz hatóságok most a Binance-re, a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjére szálltak rá. Szeptember 24-én a Binance orosz Telegram csatornáján hivatalosan is bejelentette, hogy az orosz távközlési szabályozó, a Roskomnadzor felvette a kriptotőzsde weboldalát a tiltott információkat terjesztő platformok nyilvántartásába.

A közlemény szerint a Binance a kriptovaluták, például a Bitcoin (BTC) vásárlásával kapcsolatos adatok terjesztése miatt került fel a listára. Gleb Kostarev, a Binance Oroszország és a FÁK operatív vezetője azt nyilatkozta, hogy a tőzsde azonnal megosztotta a hírt az orosz felhasználókkal, miután hivatalos értesítést kapott a Roszkomnadzortól.

Habár a domain már fent van a tiltott webhelyek között, az oroszok még VPN nélkül tudják használni a Binance platformját, persze azt nem tudni, hogy ez meddig marad így. A Roskomnadzor feketelistára tett webhelyeinek hivatalos nyilvántartása szerint már 2020. június 2-án felkerült a kriptotőzsde, de a weboldal működését még egyelőre nem korlátozták. A Binance ugyanakkor azt mondta, hogy szeptember 24-e előtt őket nem értesítette senki az orosz távközlési szabályozótól.

“A bűnüldöző szervek, a polgári kormányzati szervek vagy a bíróságok semmilyen korlátozásról nem értesítettek minket korábban a fenti értesítés kézhezvétele előtt. Most jogi tanácsadóink segítségét kértük. Arról szeretnénk biztosítani az orosz felhasználóinkat, hogy a pénzeszközeik biztonságban vannak és a szolgáltatásaink folyamatosan működnek.”

A kellemetlenségek ellenére a Binance azt tervezi, hogy Oroszországban is piacra dobja kriptokártyáját, amit nemrég jelentett be. Augusztus végén a Roszkomnadzor egyébként letiltotta a BestChange.ru-t, egy orosz kriptoweboldalt, amely mintegy 400 helyi kriptoportál tartalmát gyűjtötte egy helyre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük