Összeroppant Németországban a kártyás fizetési rendszer a karácsonyi hajrában

Nem sokkal karácsony előtt Németországban a vásárlók problémákról kezdtek el beszámolni mikor kártyás fizetésre került sor a boltokban. A fennakadások nem elszórtan, de egész régiókra kiterjedően jellemzőek voltak.

Több üzletben megtiltották a kártyás fizetést vagy felhívták a vásárlók figyelmét a problémára, ami a pénzügyi intézményeket és kiskereskedelmi boltokat, mint az Aldi, Mediamarkt, Saturn, Rossmann, Real stb. is érintette. A fennakadás különösen érzékenyen érinthette a boltokat, hisz a karácsony előtti időszak köztudottan az egyik legforgalmasabb bevásárlási időszak.

A fennakadás jól példázza a központosított rendszerek hátrányait (single point of failure esete), melyekkel szemben a Bitcoin és más elosztott főkönyvön alapuló fizetési rendszerek fényévekkel robusztusabb felépítéssel rendelkeznek.

A t-online telekommunikációs szolgáltató beszámolója szerint az országos fennakadásokért egy technikai kiesést kell okolni az egyik fizetési szolgáltatónál, a BS Payone-nál, ami többek között készpénzmentes utalásokat kínál szolgáltatásként a bankoknak, és ezzel közvetetten a banki ügyfeleknek. Különösen a helyi takarékbanki (Sparkasse) ügyfeleket érintette komolyan a kiesés:

Szerinted mi lesz a következő év slágerajándéka? Bitcoin vásárlás gyorsan és egyszerűen a CEX.IO váltón.

Összeroppant Németországban a kártyás fizetési rendszer a karácsonyi hajrában

“Bevásárlás a Reálban. Kártyás fizetés nem működik. Azon a napon, ami vélhetően az egyik legforgalmasabb nap az évben. És csak egy pénzautomata van.” – morgott az egyik vásárló a Twitteren.


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.