Öt akadály, amit a blokkláncnak (értsd: bitcoinnak) le kell győznie, hogy tömegesen elterjedjen

A Deloitte kiadott egy jelentést annak kapcsán, hogy megválaszolja, mi az az öt akadály, amit a blokkláncoknak és kriptopénzeknek le kell küzdeniük, hogy tömegesen elterjedjenek.

A jelentés szerint a tömeges felhasználáshoz csökkenteni kell az időigényes műveletek számát, el kell kezdeni a szabványosítást, csökkenteni kell a bekerülési költségeket és az alkalmazások összetettségét, ki kell iktatni a szabályozási bizonytalanságot, valamint több hangsúlyt kell fektetni a blokklánc-alapú vállalkozások közötti együttműködések erősítésére.

A legfőbb problémát a Deloitte a tranzakciók lassúságában látja. A jelentés szerint a lassú tranzakciós sebesség miatt sok piaci szereplő kerüli a blokkláncokat és a kriptopénzeket és megakadályozza, hogy tömeges alkalmazások szülessenek.

Egy másik létfontosságú probléma az öt akadály között, a szabványok hiánya az ökoszisztémában. A szabványosítás hiánya megakadályozza a szektor szereplőit, hogy egymással kommunikáljanak és hatékonyan együttműködjenek. A tanácsadói óriás kiemeli, több mint 6500 aktív blokklánc létezik a GitHubon, mind más-más protokollt használ, más a konszenzusa, az adatvédelmi eljárása és a programnyelve.

A harmadik akadály a hálózati költségek és komplexitás és annak hatékony csökkentése, a negyediket az innovatív és támogató szabályozás hiánya, és az utolsó pedig a blokklánc vállalatok közötti együttműködés kezdetlegessége jelenti.

A hálózati költségek és komplexitás csökkentése terén a Deloitte az Amazon, IBM és Microsoft vállalatokra hivatkozik, melyek már dolgoznak a kevésbé komplikáltabb blokklánc alkalmazásokon ahol felhőalapú szolgáltatás és gépi tanulás segítségével felhasználóbarátabb alkalmazásokon dolgoznak.

A szabályozás terén az egyik legbonyolultabb feladat az okos szerződések szabályozása lesz mivel azok többsége nem illik egyetlen létező keretrendszerbe se.

Végül a jelentés utolsó pontja kihangsúlyozza az együttműködés szükségességét a blokklánc kozmosz szereplői között a technológia új felhasználási területeinek kiaknázása érdekében és a szélesebb publikum informálása terén. Az R3 konzorcium – említi a dokumentum – egy ilyen példaértékű együttműködés.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük