Öt óriásplakát Hongkong belvárosában – közösségi adományokból reklámozzák a Bitcoint

Újabb kezdeményezést indított a Hongkongi Bitcoin Szövetség. Villamosokon és óriásplakátokon népszerűsítik a vezető kriptovalutát, miközben felhívják a figyelmet azok kockázataira is.

2012 óta Hongkong városa rendelkezik az egyik legerősebb helyi Bitcoin-közösséggel. Az 5000 tagot számláló szervezet szeptember során adományok segítségével több olyan hirdetőfelületet is vásárolt, amelyek felhasználásával a „Bitcoin kockázatait és érdemeit” mutatják be az utca emberének.

„A cél főleg az, hogy párbeszédet indítsunk a Bitcoin erényeiről, különösen a jelenlegi gazdasági változások kontextusában” – fejtette ki Leo Weese, az egyesület társalapítója. „Úgy vélem, a dolog szépsége az, hogy ez nem egy vállalati hirdetés, hanem tisztán magára a bitcoinra, mint játékszabályokat felrúgó technológiára fókuszál, egy infláció elleni fedezetre és a pénzügyi integráció egy módjára” – tette hozzá.

A kampány során öt különböző üzenetet jelenítenek meg az óriásplakátokon, amelyek különböző aspektusokból közelítik meg, miért játszik fontos szerepet maga a Bitcoin a változásban. A billboardokon olvashatók Stewart Brandnek, az internet úttörőjének, valamint T.A.M. Craven FCC-biztosnak az idézetei. Maga a szöveg a Bitcoin erősségét hirdeti.

Minden egyes plakát alján ott szerepel: „Felelősségkizárás: A te bitcoinod a te felelősséged. Nem lesznek bailoutok és mennyiségi lazítások. A Bitcoin-tranzakciók visszafordíthatatlanok. Nem alkalmas pénzmosásra.”

Nincsenek ellenző hangok

Amikor arról kérdezték, van-e bármilyen ellenző nyomás a kampányt illetően, Weese elmondta: „Eddig nem tapasztaltunk negatív visszajelzéseket, a hirdetőcég egy kissé aggódott amiatt, vajon befektetéseket hirdetünk-e, ugyanakkor elégedettek voltak azzal, hogy hozzáadtunk egy felelősségkizárást. A reklámokat az ötlet megszületésétől számított két héten belül dobtuk össze, beleértve az adománygyűjtést, a dizájnt és a megjelentetést”.

A hirdetések három hongkongi villamoson és óriásplakátokon láthatók, beleértve olyan prominens helyeket is, mint a Bank of China HK épülete, a HSBC vagy a Standard Chartered HK székházai. A bitcoinos reklámok szeptember 11. és október 8. között futnak.

A plakátok alább megtekinthetők.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük