Öthónapos mélyponton a Bitcoin bányászati nehézsége

A bitcoin korrigáló mehacnizmusának köszönhetően a Bitcoin bányászati nehézség tovább csökkent, most már öthónapos mélyponton van. Valószínűleg ennek legfőbb oka a kínai kormány egyre növekvő harca a BTC bányászat ellen, amelyhez még a csökkenő hashráta is társult. A bányászati nehézség újabb módosuláson esett át és egy hónap alatt 20%-ot zuhant ez az indikátor. Amikor a kínai kormány bejelentette álláspontját a kriptobányászattal kapcsolatban először májusban, az is elég keményen érintette a szektort. Azóta viszont a világ legnépesebb országának vezetése tovább ment, ugyanis a hatóságok elkezdtek hivatalos felszólításokat küldeni. Ebben felszólítják a BTC hashrátából elég sokat vállaló kínai régiók vezetőségét, hogy állítsanak le minden bitcoin bányászati műveletet, ami biztonsági kockázatot jelenthet az elektromos hálózat stabilitására.

Tovább zuhan a bitcoin bányászati nehézség a kínai lépések miatt

Ez egyébként meg is látszik a Bitcoin hashrátában betöltött kínai szerepvállaláson is. Mert bár még mindig a kínai bányászok a dominánsak a szektorban, az ő részük a teljes hashrátában egy hónap alatt 10%-kal csökkent. És ezzel párhuzamosan megindult az áttelepülés is, az olyan országok, mint például az Egyesült Államok, Kanada vagy Argentína a rengeteg megújuló energia miatt komoly célpontja lett a bányászcégeknek. És miközben zajlanak ezek a piaci folyamatok, a világ legnagyobb blokkláncának hashrátája továbbra is szenved. A májusi történelmi csúcshoz képest, ami 180 millió terrahash/másodperc volt, most már csak 136 millió terrahash per másodperc környékén mozog a ráta.

Ennek eredményeként a BTC blokklánc önkorrigáló mechanizmusa is beindult. Nagyjából két hetes periódus végén csökkent is megint a bányászati nehézség. Hetekkel korábban ugyanez megtörtént már, most pedig ismét tovább csökkent a számítások megoldásának nehézsége. Összessségében tehát május óta már 20%-kal könnyebb dolga van a bányászoknak a Glassnode jelentése szerint. És hogy mikor lesz vége a folyamatnak, azt nem tudni. Korábban írtunk arról, hogy a heti MACD indikátor szerint elhúzódó korrekciós időszakra lehet számítani a bitcoin vonatkozásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük