Eljött az idő az otthoni kriptopénz bányászatra?

Szerdán új bányászgépet jelentett be a Coinmine, mely révén ismét elterjedhet az otthoni kriptopénz bányászat.

Coinmine One – az otthoni kriptopénz bányászgép

Otthoni kriptopénz bányászat mindenkinekA tech startup szerdán jelentette be az első termékét, a Coinmine One bányászgépet. Az xBox formájú gép főleg azokhoz szeretné eljuttatni az otthoni kriptopénz bányászat lehetőségét, akik nem rendelkeznek különösebb technológiai ismerettel.

A projektet olyan befektetők támogatták, mint a Coinbase Ventures, az Arrington Capital és az angyal befektető Balaji Srinivasan, aki jelenleg a Coinbase technológiai igazgatói pozíciójában ül.

A Coinmine One bányászgéphez 799 dollárért lehet hozzájutni majd egy hónap múlva, december közepétől indul ugyanis a szállítás, de megrendeléseket már most fogadnak.

Ethereum, monero és zcash bányászat otthon

Annak ellenére, hogy egy friss tanulmány szerint egyre kevésbé jövedelmező az ethereum bányászat, a Coinmine új otthoni kriptopénz bányászgépe többek között ethereum bányászatra is alkalmas lesz. Sőt, ETH mellett monerot és zcashet is termel majd a gép az alábbi hashrátákkal:

  • ether (ETH): 29 Mh/sec
  • monero (XMR): 900 h/sec
  • zcash (ZEC): 320 h/sec

Mobilról vezérelhető otthoni kripopénz bányászgépSőt, ha hihetünk az ígéreteknek a jövőben a Bitcoin Lightning node-okat is futtatni tudja majd a gép.

A 120 watt fogyasztású bányászgép nem csak kinézetében, hanem energiafelvételben is hasonlít a játékkonzolokra, sőt a 40 db hangkibocsátásával akár a nappaliban is tárolhatjuk.

A Coinmine One kifejezetten törekedett a felhasználóbarát kialakításra. A rendszer automatikusan frissül ha a protokollban változás történik vagy több érmét lehet bányászni. A kibányászott érméket pedig Android és iOS applikációkon keresztül lehet nyomon követni.

A felhasználóbarát kivitelezés ára

A Coinmine One csinos designja és könnyű kezelhetősége sokak számára meghozhatja a kedvet az otthoni kriptopénz bányászathoz. Azonban a specifikációt végignézve a jövedelmezőség nem igazán hasonlítható össze egyik jelenleg a piacon kapható ASIC bányászgéppel sem. Alacsony hashrátát kínálnak magas áron.

Azonban a cég egy másik fontos tényre épít. Hiába kaphatóak sokkal jobban jövedelmező gépek a piacon, ezek sok ember számára nem optimálisak, mert a felhasználók vagy nem értenek a kezelésükhöz, vagy nem tudják őket hol tárolni a hang és hő kibocsátás miatt. A cég CEO-ja azt emelte ki, hogy a bányászgépük minden munkát levesz a tulajdonos válláról, akinek ezután mindössze hátra kell dőlnie és élvezni a gép munkájának gyümölcsét.