Kriptopénzben fizetheti az óvadékot egy letartóztatott Kaliforniában

Egy kaliforniai bíró úgy döntött, hogy az ügy gyanúsítottja kriptopénzben fizetheti az óvadékot, ha szabadlábon akar védekezni.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Feltört egy online játékot

A szerb és olasz állampolgársággal rendelkező gyanúsított számára a múlt héten hozott érdekes döntést egy kaliforniai bíró. A döntéshozó ugyanis úgy határozott, hogy kriptopénzben fizetheti az óvadékot a san francisco-i hekker ügyben feltételezett elkövető, ha szabadlábon szeretne védekezni.

Az Egyesült Államok ügyészi hivatala által kiadott hír szerint az FBI nyomozati anyaga alapján az ügyben a feltételezett tettes Martin Marsich, aki egy online játékkal foglalkozó cég rendszerét törte fel. Hozzáfért a közel 25 000 fiók adataihoz, mellyel játékon belüli vásárlásokat kezdeményezett. A lopott információ birtokában emellett pedig a darkneten kezdte értékesíteni a megszerzett adatokat. Összesen 324 ezer dollár veszteséget okozott a cégnek a gyanúsított. A feltört fiókokat az ügy kiderülése után bezárták, így nem tudtak teljesen visszaélni a helyzettel azok akik jogosulatlanul hozzáfértek a feltört fiókokhoz.

A vádlott a szövetségi bíróság előtt először augusztus 9-én jelent meg San Franciscoban. Ugyanis épp a san francisco-i nemzetközi reptéren kapták el, mikor egy Szerbiába tartó járatra próbált meg felszállni.

Bitcoinban vagy más kriptoban fizetheti az óvadékot

A meghallgatáson Corley bíró elmondta, hogy abban az esetben engedélyezi a szabadlábon védekezést, ha a 750 ezer dollár összegű óvadékot kriptopénzben teszi le Marsich.

A Daily Post cikke szerint nem ez az első alkalom, hogy egy bíró úgy döntött, kriptopénzben kell letenni az óvadékot. Az amerikai döntéshozók ugyanis a törvény szerint dönthetnek úgy, hogy dolláron kívül más eszközben kérik az óvadék megfizetését. Igazából bármilyen eszközt meghatározhatnak. A lényeg, hogy a gyanúsítottat rávegyék, hogy később is megjelenjen majd a tárgyaláson.Ez a más eszköz lehet arany, ingatlan vagy akár mint ez esetben – kriptopénz is.

A szerb-olasz kettős állampolgár Marsich az ügyben akár 5 év börtönt és 250 ezer dollár pénzbüntetést is kaphat, amennyiben a szövetségi bíróság bűnösnek találja a hekker támadás és adatlopás ügyében.

Mi lenne, ha a hazai bíróságon is lehetne kriptopénzben fizetni? Lenne köztetek, aki tokenben fizetne?

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.