Padlót foghat a Shiba Inu ára 2024-re, mi lesz a következő 100x érme?

A Shiba Inu befektetői okkal érezhetik átverve magukat. Ugyan egyeseket milliomossá tett az érme, a befektetők nagyobb része inkább csak veszteségeket tudott elkönyvelni.

A Shiba árfolyama az indulást követő nagyjából egy évben igazi üstökösként tündökölt. Az értékesítés 2020 augusztusában vette kezdetét, és 2021 októberére 121,000,000% (!) erősödést ért el a token ára. Ezt követően viszont lefelé vezetett az út. Az érme jelenlegi értéke közel 90%-kal kevesebb, mint hajdanán. Ahogy azt sejteni lehet, sokan megütötték a bokájukat, azonban vannak, akik még mindig hisznek benne, hogy egy újabb bikafutam benne lehet a Shibában.

Alábbi cikkünk ennek a bikafutamnak az esélyét vizsgáljuk meg, illetve bemutatunk néhány alternatívát azoknak, akik végleg faképnél hagynák a Shiba Inut.

Áranalízis

A Shiba Inut eredetileg azzal a céllal hozták létre, hogy letaszítsa a Dogecoint a mém érmék trónjáról.

Az érme talán legnagyobb eredménye, hogy a mém vetélytársak előtt került jegyzésre. 2021-re ugyanis elszaporodtak a kutyás projektek, és megjelent a Babydoge, Floki Inu, DogeGF, Dogedi, csak hogy néhányat említsünk.

Egészen 2021 októberéig az érme nem kapott kifejezetten nagy figyelmet, azt is mondhatnák, hogy csak vegetált. Amint viszont az internet felfigyelt a Shibára, néhány nap alatt példátlan árfolyamnövekedés ment végbe.

Az árpumpálás után viszont csak lefelé vezetett az út. Annak ellenére, hogy többször foglalkoztak vele a hírekben, a Shiba megállás nélkül lejtmenetben van.

Mire számíthatnak a Shiba befektetői a következő években?

Az idei év nem sok jót tartogatott a kriptopiacnak. Egyik rossz hír követte a másikat, aminek a hatására kisebb és nagyobb érmék egyaránt elveszítették értékük 70-99%-át. Mivel lassan véget ér az idei év, ha csak nem történik valami rendkívüli és váratlan a Shiba háza táján, akkor az árfolyam nagy eséllyel a mostani szinten fog maradni.

A következő évben több mint valószínű, hogy fontos döntések fognak születni, amik az egész kriptoszektort érinteni fogják. Az FTX botrányt követően kilátásba van helyezve, hogy a teljes szektor szigorúbb szabályoknak kell majd, hogy megfeleljen, és az érmék anyagi hátterének is sokkal nagyobb transzparenciával kell majd működniük. Amennyiben ez így lesz, a Shibához hasonló érmék értéke valószínűleg negatív irányba fog elmozdulni. Természetesen előfordulhat, hogy a Shiba fejlesztői új felhasználási módokat találnak az érmének, azonban erről egyelőre semmi információ nem látott napvilágot.

shiba inu arfolyam december

diagram forrás: Coinmarketcap.com

Ezt követően szintén nincs sok jó lap a Shiba mancsában. Az érmékből korlátlan mennyiség áll rendelkezésre, ráadásul semmilyen égetésre vonatkozó tervről nem lehet tudni. Ennek következtében még ha semmi negatív hírt nem is kap az érme vagy a szektor, akkor is ki lesz téve a Shiba árfolyama az inflálódásnak.

Azok számára, akik még mindig rendelkeznek Shiba érmékkel, érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy túladjanak rajtuk. Abban az esetben, ha így tesznek, az alábbi alternatívák rövid és hosszú távon is nagyobb profittal kecsegtető befektetések lehetnek.

Tamadoge (TAMA) – A legjobb mém érme

Szemben a legtöbb „kutyás” érmével, a TAMA számos valódi felhasználási móddal rendelkezik. Az érmék segítségével játék mellett profitra lehet szert tenni a Tamadoge play to earn ökoszisztémában.

A projekt már az előértékesítés során hatalmas meglepetéseket okozott, mivel jóval a kitűzött cél előtt sikerült a készítőknek 19 millió dollárt gyűjteni. A jegyzést követően a token értéke közel a tízszeresére emelkedett annak ellenére, hogy ekkor már érezni lehetett a kriptotél dermesztő hidegét. Ami késik nem múlik, és a szektorban tapasztalt negatív hírek következtében a TAMA árfolyama is romlani kezdett. Ettől függetlenül a TAMA még mindig jó befektetés lehet.

tamadoge inplay-1

A TAMA ökoszisztémában minden játékos egy aranyos, NFT kutyussal indul a játék elején. Az egyedi tulajdonságokkal bíró jószágot fel kell nevelni, játszani kell vele és rendszeresen etetni. Amint eléri a felnőttkort, más felhasználók kutyusai ellen lehet barátságos párviadalokat vívni. A nyertesek pontokat kapnak, majd minden hónap végén a legügyesebb játékosok értékes TAMA érmékben részesülnek. A TAMA segítségével a csaták mellett lehetőség van különböző NFT tárgyak vásárlására, amivel nagyban növelhetőek a nyerési esélyek.

tamadoge - inplay jatek

A Tamadoge fejlesztői keményen dolgoznak, hogy rászolgáljanak a befektetők bizalmára. Egy október végén kiadott bejegyzés szerint a játék már a végső tesztelési fázisban tart, és hamarosan elérhető lesz mindenki számára.

Tamadoge vásárlása az OKX-en

Dash 2 Trade (D2T) Az érme, ami még sokáig velünk fog maradni

Vitathatlanul az év legsikeresebb projektjei közé lehet sorolni a Dash 2 Trade kereskedő- és elemzőplatform előértékesítését is. A kimagaslóan gyorsan fogyatkozó D2T érmékből már alig lehet kapni: a fejlesztők eredetileg hosszabb előértékesítést terveztek, azonban úgy döntöttek a tervezettnél sokkal hamarabb lezárják a gyűjtést. Jelenleg a harmadik szakasz a vége felé közelít, amit a negyedik és egyben az utolsó szakasz fog zárni.

A kiemelkedő siker nem a véletlen szüleménye. A fejlesztők már korábban is bizonyítottak, hiszen nekik köszönhetjük a forex kereskedelemmel foglalkozó Learn 2 Trade platformot is.

Sokan már most a „kriptopiac Bloomberg Termináljaként” emlegetik a Dash 2 Trade-det, és nem is ok nélkül. A platformon a hagyományos elemzésekhez használt indikátorokon túl számos, egyedi fejlesztésű eszköz is elérhető lesz.

Az előértékesítések elemzésére a fejlesztők létrehoztak egy algoritmust, aminek használatával pillanatok alatt megállapítható, melyik az a projekt, amibe érdemes befektetni. Az eszköz mesterséges intelligencia segítségével elemzi az előértékesítés white paperét, a fejlesztőcsapat közösségi média jelenlétét és a projekt validálásainak az eredményét. Az így kapott adatokat az algoritmus súlyozottan összesíti, és egy végső pontszámot határoz meg.

Szignálok

Szintén izgalmas, hogy a Dash 2 Trade a szignál szolgáltatók mezőnyében is fel kívánja venni a versenyt a legjobbakkal. A szignálok rövid szöveges, általában mesterséges intelligencia által generált üzenetek. Tartalmukból megtudható, hogy milyen érmét érdemes venni, milyen áron, és milyen profit mellett lehet eladni. A szignálokat többnyire a napi kereskedések során használják a kereskedők, mivel az üzenetek aktualitása igen rövid.

A szignálok sokszor több száz, vagy akár ezer dollárba is kerülhetnek, azonban a Dash 2 trade ennek az árnak a töredékéért kínálja őket, ráadásul számos más előnnyel is jár az előfizetés. Akik úgy döntenek, hogy csatlakoznak az oldalhoz, három csomag közül választhatnak. Rendelkezésre áll egy korlátozott ingyenes, egy starter és egy profi csomag. A starter ára 400, még a profi csomag 1000 D2T-be fog kerülni havonta.

A Dash 2 Trade fejlesztői nemrég jelentették be, hogy az érme jegyzését illetően sikeres megállapodást kötöttek a BitMart és az LBank kriptotőzsdékkel. Ez azt jelenti, hogy az előértékesítést követően rengeteg befektetőnek lesz lehetősége arra, hogy D2T érméket vásárolhasson, ami egészen biztosan jó hatással lesz az érmék árfolyamára is.

Ha nem tudod, hogy a Shiba Inu helyett mégis mibe fektess, talán ezek érdekes alternatívák lehetnek számodra.