Pandémia ide vagy oda, a Travala 46%-os növekedést tapasztalt

A Travala.com utazási oldal, ahol kriptókkal is lehet fizetni, áprilishoz képest 45,8%-os növekedésről számolt be a májusi vendégéjszaka foglalásokra vonatkozóan. 

A koronavírus járvány kitörése leginkább a turizmust sújtotta. Az utazási korlátozások gyakorlatilag teljesen megbénították a közlekedést az országok között. A turisták tömegesen mondták vissza a már lefoglalt utazásokat, így a szállásadók kénytelenek voltak bezárni. Most viszont úgy tűnik, hogy a korlátozó intézkedések feloldásával az idegenforgalom kezd talpra állni. A Travala kriptovaluta foglalási oldal június 1-jén bejelentette, hogy idén áprilishoz képest májusban bevétele 205%-kal növekedett. Habár a vendégéjszakák számában is 48,5%-os növekedést tapasztalt, még mindig 60%-kal kevesebb a szobafoglalások száma a márciusi foglalásokhoz képest.

A belföldi utazás került az előtérbe

Juan Otero, a Travala.com vezérigazgatója azt mondta, hogy “a belföldi utazásban növekedést tapasztaltunk, mivel fokozatosan szüntetik meg a korlátozásokat. Nagyon szerencsések vagyunk, mivel a felhasználóink ​​visszatérnek amint lehetőségünk van ismét utazni még akkor is, ha csak helyben vagy rövid hétvégékre mennek valahol a közelben. A növekedés elsősorban a belföldi utazások miatt van.”

A Travala.com által megosztott adatokból az is látható, hogy májusban a foglalások 60%-át kriptovalutában fizették ki. A fizetések 21%-ában bitcoint (BTC) használtak, 16%-ban a vállalat AVA nevű tokenjét, 23%-ban pedig más kriptovalutákat.

Otero arra is kitért, hogy az emberek nyitottabbak a kriptovalutával történő fizetésekre, mint korábban. A kriptovaluták előtérbe kerültek más fizetési módokkal szemben. „Foglalásaink több mint 60%-át kriptovalutákkal fizették ki, így hatalmas növekedés tapasztalható a kriptovalutákkal történő kifizetések számában. Úgy gondolom, hogy nemcsak azért, mert a kriptovaluták elfogadottsága napról napra növekszik, hanem azért is, mert felépítettünk egy olyan platformot, amely lehetővé teszi az emberek számára azt, hogy a kriptovalutákat használhassanak.”

Májusban a Travala.com fizetéseinek mindössze 40%-ához használtak hitelkártyát vagy PayPal-t. Otero úgy véli, hogy a Travala.com nem lett volna ilyen hamar és gyorsan népszerű, ha csak tradicionális valutákkal lehetett volna fizetni a felületükön foglalt utakat.

A Travala.com még tavaly kötött partnerségi együttműködési szerződést a világ egyik legnagyobb online szállásfoglaló oldalával a Booking.com-mal. Ezzel a felhasználók könnyedén foglalhatják le a Booking által kínált több millió szálláshely valamelyikét és fizethetnek a Travala jóvoltából kriptovalutákkal. A partnerség a Travala számára elképesztően sikeres volt, hiszen tavaly november és idén január között a vállalat árbevétele 33,5%-kal növekedett.

Utazási korlátozások feloldása

Úgy a Travala, mint más foglalási oldalak tömeges foglalásokra számíthatnak, hiszen a nemzetek kormányai lassacskán megnyitják az országok határait a turisták előtt. Magyar állampolgárok korlátozás nélkül utazhatnak Szlovéniába és Szerbiába. 48 órára átmehetnek Szlovákiába és Csehországba. Horvátországba szállodai foglalással lehet beutazni, míg Ausztria jelenleg 4 napnál nem régebbi negatív COVID-19 tesztet kér. Június 3-án Olaszország nyitja meg határait, így korlátozások és 14 napos karantén nélkül utazhatnak be a turisták. Feltételezések szerint június 15-én Ausztria, Németország, Görögország, Svájc és Franciaország is megnyitja a határait,  Spanyolország pedig július 1-jétől fogadja az országba utazókat. Most már csak az a kérdés, hogy Magyarország mikor törli el a 14 napos karantént, hiszen nyaralásból hazatérve nem szívesen menne senki 2 hét “házi őrizetbe”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük