Pánikeladás tört ki, 5 dollár alá zuhant a LUNA árfolyama

Elhasalt a LUNA és a UST stabilcoin. Pánikeladást tört ki, mindenki szabadulna a két kriptopénztől.

A Terra legnagyobb DeFi protokollján, az Anchoron zárolt érték az elmúlt két napban több mint 11 milliárd dollárt esett.

A Terra LUNA megállíthatatlan zuhan immár harmadik napja. Az elmúlt 24 órában 85%-ot esett a kriptopénz árfolyama, és elérte a korábban 2021 májusában látott árszintet.

Az Anchor, az UST betétek hozamát biztosító decentralizált pénzügyi (DeFi) platform, az elmúlt két napban 11 milliárd dolláros kiáramlást tapasztalt. Alig egy hete még 17 milliárd dollárt zároltak a platformon, most viszont mindenki szabadulni a stabilcointól, amellyel a cikk írásának idején mindössze 0,32 dolláron kereskednek.

A LUNA ma 4,36 dollárra esett, mivel a TerraUSD (UST) stabilcoin amerikai dollárhoz való kötöttsége “elszabadult”, így a kereskedők körében a LUNA iránti bizalom megrendült.

Erről bővebben: Az UST stabilcoin csúnyán elszakadt az árfolyamrögzítéstől

A LUNA-ra nehezedő eladási nyomás azért alakult ki, mert a projekt mögött álló alapítvány az elmúlt nap folyamán 46 millió tokent bocsátott ki, hogy fenntartsa az UST dollárhoz való kötöttségét, az adatok szerint.

Do Kwon, a projekt ellentmondásos alapítója arról tweetelt, hogy közel áll ahhoz, hogy bejelentse az UST helyreállítási tervét, de az árfolyammozgás azt mutatja, hogy a befektetők szabadulnának a Terrától.

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter nemrég a Terra összeomlását idézte, hogy a stabilcoinok szabályozása mellett érveljen egy nemrég tartott kongresszusi meghallgatáson.

A közösségi oldalakon a LUNA iránti társadalmi hangulat továbbra is rossz a kereskedők körében. Eközben a Terra Reddit fórumán egyre többen írnak öngyilkossági kísérletről, próbálnak segítséget kérni, miután többen is komoly összegeket fektettek a korábban jobb napokat is megélt, ígéretes kriptovalutákba.