Pantera CEO: ha a bitcoin a patkányméreg, a bankok a patkányok

A Pantera Capital továbbra is pozitívan szemléli a kriptopénz piaci eseményeket a tartós piaci visszaesés ellenére. Egy a héten megrendezett ICO és digitális eszköz konferencián Dan Morehead Pantera CEO kijelentette, a blokkláncok jelentik az evolúció következő fejezetét és a kriptovaluták sokkalta fejlettebbek a hagyományos fizetőeszközökhöz képest.

Morehead visszatérően optimista a kriptovaluták jövőjével kapcsolatban, korábban azt állította, a kriptopénz piaci kapitalizáció könnyedén elérheti a 4 trillió dollárt, de akár a 40 trillió dollárt se zárta ki. Áprilisban azt nyilatkozta, a piac elérte a minimumát és ideje long pozíciókat felvenni.

A cége ugyanakkor nem teljesít túlságosan fényesen, a Pantera digitális eszközalapja 23,7%-os mínuszban, a bitcoin alapja 20,9%-ot vesztett értékéből.

Miért is a bankok a patkányok?

10 000%-os megtérülés: ennyit keresett a Pantera Capital 5 év alatt a kriptopénzekkelA jelenlegi piac óriási lehetőség a vásárlásra, állítja Morehead.

“Ez egy jó pillanat a pozíciók növelésére” ismételte Morehead és megjegyezte, a Pantera alap befektetői általában nem követik a tanácsot ugyanis a legnagyobb jegyzések akkor születnek mikor az alap árai magasak.

A medvés bitcoin piac a hét megelőzőnek az egyike és úgy véli, 10 – 12 hónapon belül lényegesen magasabban fognak állni az árak.

“Nagyon valószínű, hogy elértük a szektor legalacsonyabb pontját,” majd hozzátette, a bitcoin ára stabilan növekedik a genezis coin óta. “Azt vallom, hogy vissza fog térni ehhez a trendhez.”

Warren Buffet korábbi bicskanyitogató kijelentését, miszerint a bitcoin “patkányméreg a négyzeten” Morehead így kommentálta:

“Egy patkányméreg, de a bankok és hitelkártya szolgáltatók a patkányok.”

Hosszú távú optimista

Morehead számtalanszor kiállt hosszú távú blokklánc és kriptovaluta optimizmusa mellett.

A blokkláncokról azt nyilatkozta, az “utolsó darabja” a protokoll infrastruktúrának amely az internetet felépíti, a végső mód vagyon mozgatására drága közvetítők nélkül.

A bitcoin nem egy kategória gyilkos, hanem egy “sorozatgyilkos”, mellyel a temérdek felhasználási területére utalt. Az internetnek időre volt szüksége vezető felhasználási esetek kifejlesztésére, mint az Uber, állítja Morehead.

A blokkláncot a valaha látott “legaszimmetrikusabb kockázat/hozam ügyletnek” tekinti. Ha befektetsz, akkor nem fogsz mindent elveszteni. Számos alap invesztált a bitcoinba és megvan a potenciál bennük, hogy akár 25x többet érjenek, állítja a Pantera CEO, amit nem látsz minden nap a befektetési piacon.

“Úgy vélem, útban vagyunk a poszt-kapitalista korszak felé,”. Kapitalizmusban a vagyonos magánszemély befektet, hogy profitot realizáljon. Az elmúlt 30 éves “interregnum periódusban” nem gazdag személyek hoztak létre értékes technológiákat.

“Olyan ‘kooperatívan birtokolt‘ technológiáink lesznek, amik nagyon értékessé válhatnak” erősítette meg vízióját.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük