A világ legnagyobb bányászfarmja épülhet Paraguayban

A Blockchain Technology Foundation amit sokan csak Commons Foundation néven ismernek egy dél-koreai alapítvány mely Paraguayban valami nagy dologra készül: a világ legnagyobb bányászfarmját szeretné megépíteni.

Paraguay a megújuló energia egyik központja Latin-Amerikában köszönhetően a bőségesen rendelkezésre álló vízerőművekből kinyert áramnak. Az Itaipu vízerőmű a világ egyik legnagyobb erőműve több mint 103 TW éves kapacitással. Az ország energiatermelésének csupán 20%-a kerül az országon belül felhasználásra, az összes több exportra megy a környező országokba.

A Commons Foundation a paraguayi kormánnyal aláírt szerződés értelmében garanciát kapott 80 százalékkal olcsóbb áram átvételére mint amit a dél-koreai tárgyalásaik során helyi áramszolgáltatóknál ki tudtak alkudni.

Emellett Paraguay kormánya öt 10 000 négyzetméteres telket bocsát a dél-koreai  ‘Arany Liba’ projekt rendelkezésére, ahol a feltehetően a világ legnagyobb bitcoin tőzsde és kriptovaluta bányászfarmját tudják megépíteni.

Alkotmányos felülvizsgálat teremteni meg a kriptovaluták jogállását

A Commons Foundation célja, hogy a fejlesztést ICO-alapú forrásgyűjtés keretében valósítsa meg. A tokentulajdonosok 30 százalékos részesedést kapnak a bányászati jövedelemből és 70 százalékot a napi kereskedési volumen után. A kifizetéseket MicroBitcoinban fizetik, amelyről itt a Bitcoin Bázisnál még csak nem is hallottunk, de az ígéretek szerint kereskedhető lesz amerikai dollárral szemben több tőzsdén is.

“Paraguay kormánya aktívan támogatja a Commons Foundation ‘Arany Lúd’ projektjét és alkotmányos felülvizsgálat útján adómentességet biztosít,” áll Paraguay alelnökének, Hugo Velazquez Morenonak a CCN-nek átküldött sajtóközleményében.

A sajtóközlemény kiemelt része különösen fontos, ugyanis ha az írtak igazak és a paraguayi parlament az alkotmánya felülvizsgálatába kezd annak érdekében, hogy adómentességet biztosítson egy kriptovaluta projektnek, akkor egyben azt is jelenti, hogy a latin-amerikai ország elismeri és tisztázni fogja a kriptovaluták jogállását.

Ütemterve még nincs a bányászati fejlesztéseknek illetve a tokenkibocsátásnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük