Partnerségre lép az Espresso és a Polygon Labs

Az Espresso és a Polygon Labs együttműködésének köszönhetően új fejezet nyílik az Ethereum Layer-2 skálázási megoldásaiban. Az AggLayer technológia kulcsfontosságú szerepet játszik az interoperabilitás fejlesztésében.

Technológiai szinergia

Az Espresso, a tranzakciók koordinálását elősegítő platform, stratégiai partnerséget kötött a Polygon Labs-szel. Együttműködésük célja az AggLayer – vagyis aggregációs réteg – továbbfejlesztése, amely radikálisan átalakíthatja az Ethereum Layer-2 skálázási élményét. Ez egy egységesített rétegként funkciónál, amely segít a különböző blokklánc rétegek közötti tranzakciók simább lebonyolításában, egyesítve a likviditást és javítva a felhasználói élményt.

Az AggLayer funkciói és előnyei

Az AggLayer technológia lehetővé teszi a tranzakciók hatékony ellenőrzését különböző blokkláncokon keresztül. Ez a rendszer a „proof aggregation”-t használja, amely garantálja a tranzakciók érvényességét az ökoszisztémán belül. A Polygon Labs dokumentumai szerint az AggLayer harmadik féltől függetlenül garantálja az összes tranzakciót, így növelve a hálózat biztonságát és hatékonyságát.

Hosszú távú tervek és kihívások

A Polygon hosszú távú célja az, hogy a rollupok által generált üzeneteket azonnali érvényességi bizonyítékokkal lássa el, amelyek igazolják azok pontosságát. Jelenleg a valós idejű ellenőrzés még nem elérhető, ezért a rollupok létrehozását és ellenőrzését egyidejűleg kell végrehajtani, mielőtt azokat az Ethereum hálózaton véglegesítenék.

Az Espresso a koordinátor szerepében

Az Espresso fontos szerepet játszik, mint az összekapcsolt rollupok koordinátora, mielőtt azok az Ethereum hálózatra kerülnének. Ben Fisch, az Espresso Labs vezérigazgatója szerint a Polygonnal való szinergia kulcsfontosságú mindkét rendszer számára. Marc Boiron, a Polygon Labs vezérigazgatója is ezt az álláspontot támogatja, kiemelve, hogy az együttműködés lényegesen javítja az Ethereum Layer-2 hálózatának összeférhetőségét és a tranzakciók zökkenőmentességét.

Összegzés

Az Espresso és a Polygon közötti együttműködés a modularitás előremozdítását szolgálja az Ethereum skálázásában. Ez új utakat nyit meg a hatékonyabb és felhasználóbarátabb blokklánc technológia felé. Az ilyen típusú technológiai innovációk elengedhetetlenek a kripto és pénzügyi világ széleskörű fejlődéséhez.