Partnerségre lépett a BIT Mining és a Chain Reaction egy új bitcoin bányászati rendszer létrehozására

A partnerség keretén belül a Chain Reaction a Bitcoin 2023 konferencián bejelentett ASIC-bányászgépet fogják felhasználni a bányászok számára készülő rendszerek továbbfejlesztéséhez.

A BIT Mining Limited bejelentette, hogy együttműködést kötött a Chain Reaction félvezetőgyártó céggel, hogy a bitcoin bányászáshoz következő generációs rendszereket fejlesszenek. A sajtóközlemény szerint az együttműködés célja, hogy a Chain Reaction “EL3CTRUM ASIC” megoldását kihasználva olyan hardvereket hozzanak létre, amelyek alacsony energiafogyasztás mellett iparági szinten is nagyon kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak.

Chain Reaction

A sajtóközlemény kiemelte, hogy a Chain Reaction a blokklánchoz, az adatvédelemhez, a nagy teljesítményű számítástechnikához (HPC – high-performance computing) és a felhő megoldásokhoz hardverek tervezésére specializálódott. Az analóg és áramköri tervezésben jártas csapatával a vállalat már 30 ASIC tervet készített sikeresen nagy sorozatgyártásra. A Chain Reaction által nemrég piacra dobott EL3CTRUM ASIC-et “úttörő blokklánc chipként jellemzik, amely a fenntartható, nagy teljesítményű blokklánc-technológiák alapjául szolgál”.

Mind a két cég sok lehetőséget lát az együttműködésben

A Chain Reaction csapata évtizedek óta dolgozik együtt. Több tucat sikeres projekttel maguk mögött már jelentős K+F szakértelmet halmoztak fel az egyedi analóg ASIC-gépek tervezésben, valamint nagy volumenű gyártási tapasztalatot is szereztek. Ennek a csapatnak a tapasztalata, szakértelme és kapcsolatai tették lehetővé, hogy a vállalat olyan újszerű architektúrát fejlesszen ki, amely példátlan rugalmasságot és funkciókat kínál, tömeggyártással kombinálva. Ezek a célzott megoldások gyorsabb megtérülési időt és skálázható számítási teljesítményt tesznek lehetővé, anélkül, hogy a fenntarthatóság terén kompromisszumot kellene kötni.

Alon Webman, a Chain Reaction vezérigazgatója kifejtette, hogy mit remél a partnerségtől: “A Chain Reaction vérbeli ASIC-jei lehetővé teszik a BIT Mining számára, hogy olyan következő generációs rendszereket építsen, amelyek a bitcoin bányászatot a gyorsabb és energiatakarékosabb megoldások felé tereli”.

“Hiszünk abban, hogy ezen együttműködés révén kihasználhatjuk egyéni erősségeinket, hogy a bányászközösség számára olyan rendszereket biztosítsunk, amelyek növelik a hosszú távú előnyöket és képességeket.” – ismételte meg Xianfeng Yang, a BIT Mining vezérigazgatója. “A kriptobányászat folyamatos fejlődésével a BIT Mining olyan rendszerek fejlesztésére törekszik, amelyek hatékonyabbak, elérhetőbbek és fenntarthatóbbak.”

Az együttműködés keretében kifejlesztett rendszerek várhatóan még idén megjelennek a piacon.