Partnerségre lépett a Német Labdarúgó‑szövetség és a Sorare fantáziafoci kriptostartup

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A francia Sorare NFT fantáziafoci startup a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) licencpartnerévé vált. A német focirajongók számára ez azt jelenti, hogy a Bundesliga és Nationalelf játékosok a digitális fantáziafoci kollekció részeként megvásárolhatóak és kereskedhetőek a Sorare platformján.

A bejelentést még az EB alatt ejtette meg a Német Labdarúgó-szövetség, azonban akkor túlzott médiafigyelmet nem kapott a meccsek forgatagában. A licencpartnerség keretében a Sorare német ligákban játszó játékosok gyűjthető digitális kártyáit dobja piacra és értékesíti a  a platformján. A digitális játékoskártyák limitált darabszámát a blokklánc garantálja, egyben ezáltal lesznek kereskedhetőek is a az Ethereum alapú tokeneket reprezentáló klasszisok. Azon túl, hogy kereskedni lehet a játékosokkal, csapatot lehet építeni rájuk, hetente játszatni és edzetni őket, és amennyiben jól játszanak a való világi valós teljesítményeik alapján, akkor további ritka, ultraritka és egyedi játékoskártyákat lehet nyerni.

Kapcsolódó: Sorare útmutató: az NFT fantáziafoci koronázatlan királya

Első körben a Nationalelf játékosait NFT-sítették

A hivatalos DFB közleményből is kiderült, hogy a Sorare NFT-ket, nem cserélhető tokeneket használ a játékoskártyák fejlesztéséhez. Ezek a tokenek önmagukban egyedülállóak, és alapvetően stabil értéket képviselnek. A DFB játékoskártyák – ahogy az összes többi Sorare kártya – az Ethereum blokkláncon alapul. Ez garantálja, hogy a vásárlók eredeti és megmásíthatatlan NFT kártyát kapnak.

banner

Kezdetben a Sorare a Nationalelf 18 játékosát generálta le és listázta aukcióra, de az együttműködés részeként további Bundesliga csapatok játékosai is NFT-sítésre kerülnek.

A francia Sorare startup kifejezetten komoly NFT-piacot épített fel bő egy év alatt. A januári értékesítési volumene elérte a 3.5 millió eurót. A kártyákra euróval és külső tárca (pl. MetaMask) hozzákapcsolásával etherért is lehet licitálni. A volumen túlnyomó részét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.