Így generálhatsz passzív jövedelmet kriptovaluta airdropokkal

A kriptovaluta airdropok izgalmas és jövedelmező módját kínálják a passzív jövedelem generálásának.

Az airdrop egy olyan marketingstratégia, amellyel a kriptoprojektek ingyenes érméket vagy tokeneket osztanak ki a meghatározott feltételeket teljesítő aktív felhasználók címeire. Az airdropok segítségével a felhasználók költségek nélkül bővíthetik kriptoportfóliójukat, és pénzt kereshetnek azáltal, hogy ezeket a tokeneket tartják, remélve, hogy azok értéke a jövőben növekedni fog.

Hogyan működnek az airdropok?

Az airdropok indításának több célja is van. Először is, segítenek felhajtást kelteni egy projekt vagy kriptovaluta körül. Az ingyenes tokenek kiosztásával a cégek növelhetik a token körüli tudatosságot és gyorsan bővíthetik felhasználói bázisukat. Az airdropok emellett növelhetik a likviditást, mivel több felhasználó kezd el kereskedni az új tokenekkel. Sőt, a cégek ezzel jutalmazhatják hűséges felhasználóikat és ösztönözhetik a közösségépítést a projekt részvételének és interakciójának ösztönzésével.

Az egyéneknek általában bizonyos tevékenységekben kell részt venniük, például csatlakozniuk kell egy projekt közösségi média fiókjához, birtokolniuk kell egy adott kriptovalutát, vagy részt kell venniük a projekt közösségi életében. Az airdropok általában kis értékűek — 10 dollár alattiak — és lehet, hogy nincs igazán likviditásuk. Egyes felhasználók pedig azonnal eladják az airdropokkal kapott érméket, ami potenciálisan csökkentheti az értéküket.

Hol keressük az airdropokat?

A kriptovaluta airdropokat általában a projektek nyilvánosan jelentik be és nagy felhajtást kerítenek körülöttük, hogy felkeltsék az érdeklődést az adott token vagy projekt iránt. A legtöbb ilyen airdropról a projekt hírleveléhez való csatlakozással lehet értesülni, az airdrop bejelentéseket azonban gyakran megosztják közösségi média airdrop közösségekben is, és sok esetben megtalálhatók az X, a Telegram és a Discord platformokon.

Azoknak, akik airdropok után kutakodnak, érdemes követniük a hivatalos frissítéseket egy adott projekt weboldalán, illetve a kriptós hírekben és fórumokban. Számos platform és weboldal, mint például a CoinMarketCap, a DappRadar és az AirdropAlert automatizált riasztásokkal értesíthet az airdropokról. Ezek az eszközök segíthetnek felgyorsítani a folyamatot, ezáltal megnőhet az esély arra, hogy lecsaphass a magas potenciállal rendelkező airdropokra.

Útmutató a passzív jövedelem generálásához

Az airdropokból származó passzív jövedelem generálása jövedelmező vállalkozás lehet, és mindehhez elég egy pár alapvető lépést követni.

1. lépés: Tartsd be az airdropra való jogosultság kritériumait

Kövesd az adott projekt által adott utasításokat a kripto airdropban való részvételhez. Teljesítsd a jogosultsági kritériumokat, ami lehet például egy minimális mennyiségű kriptovaluta birtoklása. Ne feledkezz meg az airdrop esemény időtartamáról és más, az esemény szempontjából fontos részletekről sem.

2. lépés: Válassz egy biztonságos kriptotárcát

Győződj meg róla, hogy a tárcád kompatibilis azzal a blokklánc-hálózattal, amelyen az airdrop tokenek kiosztásra kerülnek. Például sok airdrophoz olyan Ethereum alapú tárcák szükségesek, mint a MetaMask. Külön airdrop tárcát is létrehozhatsz, hogy az airdropokat elkülönítsd az elsődleges befektetéseidtől.

3. lépés: Teljesítsd a projekt által meghatározott feladatokat

A legtöbb airdrop esetében a jogosultsághoz különféle feladatokat kell teljesíteni, ilyen lehet például a közösségi média fiókok követése, posztok megosztása, videók készítése vagy részvétel a projekt fórumának egyik beszélgetésében. Az egyes airdrop kampányok által megállapított szabályok követése kritikus fontosságú a tokenek begyűjtéséhez.

4. lépés: Igazold a részvételed

Egyes airdropok további azonosítási eljárásokat igényelnek, beleértve a Know Your Customer lépés befejezését. Amikor személyes információkat adsz meg, légy nagyon óvatos, és ellenőrizd a projekt hitelességét.

5. lépés: Gyűjtsd be az airdropot

Kövesd nyomon, mikor kerülnek kiosztásra a tokenek, például jegyezd fel az időpontokat a naptárban. Győződj meg arról, hogy minden, a token kiosztásával kapcsolatos kommunikáció hivatalos forrásból érkezik.

6. lépés: Helyezd biztonságba a tokeneket

Ha jelentős mennyiségű tokenhez jutottál, fontold meg azok áthelyezését egy biztonságosabb pénztárcába, például egy hardver pénztárcába, hogy további védelmet nyújts a hackerekkel szemben.

Így maximalizálhatod a kriptovaluta airdropoktól származó jövedelmed

Használj több kriptotárcát

Ha az adott airdrop szabályzata erre lehetőséget kínál, hozz létre több tárcát vagy fiókot, így akár többször is részt vehetsz egy airdropban, és több tárcával több tokent gyűjthetsz be az eseményből.

Használd ki az ajánlási kódokat

Egyes kampányok extra airdrop tokeneket kínálnak ajánlásokért és közösségi médiában való promócióért cserébe. A résztvevők meghívhatják barátaikat és közzétehetik ajánló linkjeiket a közösségi médiában, hogy a legtöbbet hozzák ki az airdropból.

Loopolj

A loopolás magában foglalja a kriptó kölcsönadását egy adott protokollnak, a kölcsönfelvételt, és a kölcsönzött eszközök újrabefektetését. Ennek a folyamatnak az ismétlése növeli a tőkeáttételt és több pontot halmoz fel, maximalizálva az airdrop pontokat.

Vedd célba az ökoszisztéma-protokollokat

Az új ökoszisztémák alapját képező protokollok azonosítása egy másik stratégia a kripto airdropokból származó bevételek maximalizálására. Ezek a protokollok gyakran airdropokat adnak a stakelőknek, mivel az új alkalmazások kihasználják a biztonsági funkcióikat, így elsődleges célpontokká válnak az airdrop jutalmak maximalizálásában.

Tartsd a tokeneket

Az airdrop tokenek tartásából és felhalmozásából származó nyereség nagyon jövedelmező lehet, különösen, ha egy újonnan indított érme nagy népszerűséget ér el, és árfolyama növekszik a piacon.

Vegyél részt a stakelésben és hozamfarmolásban

Stakeld a tokeneket kijelölt platformokon, hogy jutalmakat szerezz, és vegyél részt hozamfarmolásban, hogy az eszközök likviditásának biztosításával és az irányításban való részvétellel további jövedelemhez juthass.

Adókötelesek a kriptóból származó airdropok?

A legtöbb esetben a kriptovaluta airdropok adókötelesek, de a szabályok a résztvevő joghatóságától és az airdrop céljától függően változnak. A legtöbb joghatóságban az airdrop tokenek a bónuszhoz hasonlóan rendes jövedelemnek minősülnek, így jövedelemadót kell fizetni utánuk.

Ezzel szemben néhány ország, például Kanada és Németország nem tekinti az airdropokat adóköteles jövedelemnek. A helyi adótörvények ismerete elengedhetetlen a megfelelés és a megfelelő adókezelés biztosítása érdekében.