Mi az a Paymon és miért beszél róla mindenki?

A blokklánc technológia és kriptopénzek világában szinte nincs olyan nap, hogy ne találkoznánk új IT-cégekkel. Mindegyik más problémára keresi a megoldást a szektorán belül. Az egyik ilyen az orosz hátterű Paymon.

Miért lógnak ki a sorból?

2016-ban a Paymon felismerte a bitcoin, ethereum és más altcoinok mögötti technológia tökéletlenségét. A fő probléma a kényelmetlen használatból következik ugyanis a napi szintű tranzakció lebonyolításához túlságosan lassú. Ezért döntötték el ezek az orosz srácok, hogy létrehozzák a saját DAG-on (Directed Acylic Graph – irányított körmentes gráf) futó blokkláncukat amely egyedi algoritmus konfirmációs mechanizmussal rendelkezik. Később kibocsátottak egy új típusú kriptopénzt, a PMNС-t. 2018 elején nagyarányú támogatást sikerült biztosítaniuk a befektetőktől és a közösségtől egyaránt, valamint fontos pénzügyi és kriptopénzes személyeket sikerült meggyőzni a projektjük támogatásához.

A cég az ICO kibocsátás kezdetekor már rendelkezett a saját Paymon messengerével amelybe egy “hideg” tárca is be lett építve. A termék gyorsan népszerűvé vált biztonsága és könnyed kezelhetősége révén és mára már több mint 8000 felhasználója van. A cég közben már más fontosabb technológiákon is dolgozik.

Hive – Irányított körmentes gráfon fog alapulni a kriptopénz. A Hive segítségével díjak és konfirmáció késlekedése nélkül lehet majd tranzakciókat lebonyolítani. Továbbá nem lesz szükség bányászokra mivel a helyüket a hálózat hétköznapi felhasználói veszik át.

Profit – üzleti platform, ahol mindenki kriptopénzben kapja terméke és szolgáltatása ellenértékét. Továbbá a Hive-rendszer segítségével okos szerződések létrehozására is lehetőség van amelynek szolgáltatásainak kapacitását munka és biztonság alapján lehet leellenőrizni.

Az IT-cégek célja általában ugyanaz a blokklánc technológiával, de Paymon eltér sok tekintetben, különösen a fejlesztés gyorsasága kapcsán. Valószínűleg a Paymon hasonlóan az EOS, FileCoin és NEO 2017-es meneteléséhez hasonlóan a kriptogazdaság legfényesebb csillagai közé emelkedhet.

***Figyelem! Fenti írásunk egy fizetett sajtóközlemény. A Bitcoin Bázis nem vállal felelősséget a cikk tartalmáért, megbízhatóságáért, minőségért és a hirdetés természetéért. Olvasóinknak fokozottan ajánljuk az egyéni kutatást és a cikkben közölt állítások alapos ellenőrzését. A Bitcoin Bázis semmilyen formában nem vállal felelősséget a sajtóközleményben leírt termék vagy szolgáltatás használata következtében bekövetkező esetleges kárért és veszteségért.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük