PayPal vezérigazgatója: Folyamatosan nő a kriptók iránti kereslet

Dan Schulman, a PayPal online fizetési óriás vezérigazgatója kijelentette, hogy a készpénz használatának erőteljes csökkenését várja, miközben folyamatosan nő a kriptovaluták iránti kereslet.

Dan Schulman, a PayPal elnök-vezérigazgatója szerint a kriptopénzek iránti kereslet meghaladta a vállalat várakozásait. A TIME magazinnak adott legutóbbi interjújában Schulman a készpénzhasználat éles csökkenését jósolta, és megemlítette, hogy a bitcoinnak és más kriptopénznek ez kifejezetten kapóra jöhet. A PayPal 2020-ban engedélyezte a kriptovaluta fizetéseket, és a vállalat az elmúlt hónapokban jelentős növekedést tapasztalt a kriptovalutákkal kapcsolatos tranzakciókban.

“A kriptooldalon a kereslet többszöröse volt annak, mint amire eredetileg számítottunk. Óriási az izgalom. Körülbelül hat éve foglalkozunk a digitális pénzformákkal és a DLT-vel. De úgy gondoltam, hogy korai volt és a kriptopénzek akkoriban sokkal inkább befektetési eszközök voltak, mint valuta” – jelentette ki Schulman.

2021 márciusában a PayPal bevezette a “Checkout with Crypto” szolgáltatást, melynek hála az amerikai fogyasztók már kriptovalutákkal is fizethetnek a világ több tíz millió kerekedőjénél. A pénzügyi szolgáltató azt tervezi, hogy a következő hónapokban ezt a szolgáltatást a világ többi országára is kiterjeszti. A múlt héten a PayPal leányvállalata, a Venmo bejelentette, hogy több kriptopénzt, többek között a bitcoin és az ethereum használatát is támogatja.

A kriptopénzek intézményi elfogadása megállíthatatlan

A kriptopénz piac a közelmúltban komoly volatilitási hullámokat tapasztalt, ennek ellenére a digitális valuták elfogadása jelentősen megugrott az év eleje óta. A TIME magazin a hónap elején jelentette be a Grayscale vállalattal, a világ legnagyobb kriptopénz eszközkezelőjével való partnerségét, és megemlítette, hogy azt is , hogy a vállalat a bitcoint felveszi a mérlegkönyvébe.

A WeWork, a világ egyik vezető irodahelyiségeket kiadó szolgáltatója alig néhány napja informálta a nagyérdeműt, hogy elfogadja a bitcoint, az ethereumot és sok más kriptovalutát is fizetőeszközként. A CoinShares által közzétett legfrissebb heti digitális eszközbeáramlási jelentés szerint a kriptopénzek piacára a múlt héten 233 millió dollár érkezett, mivel a globálisan kezelt digitális eszközök összértéke először érte el a 64 milliárd dollárt. A cikk írásakor a digitális devizák teljes piaci kapitalizációja 1,95 billió dollár körül van, ami az elmúlt 24 órában több mint 7%-kal emelkedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük