Megtriplázódott a kriptopénzes perek száma Amerikában

  • 7
  •  
  •  
  •  

Háromszorosára nőttek a kriptopénzes perek 2018. első két negyedévében a múlt évhez képest.

A Lex Machina jogi elemző cég által készített jelentés szerint a múlt évben mindössze 15 ügynél lett megemlítve a bitcoin, de a szám 2018 első és második negyedévében 45-re emelkedett. Ha folytatódik a trend, akkor év végére hatszorosára emelkedhet a kriptopénzes peres eljárások száma.

Kitől erednek a perek

Az összes 2018-ban benyújtott ügy egyharmadáért az amerikai értékpapír és tőzsde bizottság volt felelős, ami egybefügg az új SEC-főnök Jay Clayton bejelentésével, hogy utánamennek minden kétes kriptovaluta cégnek a szektorban. Clayton-t még múlt év januárban nevezték ki, de hivatalosan öt hónappal később kezdte meg a munkáját.

“2018. első két negyedévében lényegesen megnőtt a kriptopénzhez vagy bitcoinhoz kapcsolódó értékpapír ügyek száma,” áll a jogi cég közleményében. “A Legal Analytics kulcsszó keresési funkcióját használva a Lex Machina arra a következtetésre jutott, hogy a peres ügyek ebben a fejlődő szektorban hét 2017. Q4 ügyről 22-re nőtt 2018. Q1-re és 23-ra 2018 Q2-ben.”

A legnagyobb vétkezők

RippleA perek közül kétségtelenül a Ripple Labs és a Bitconnect peres ügye emelhető ki. A Ripple Labs-nak elhúzódó peres ügyei voltak az R3 blokklánc konzorciummal amivel kapcsolatban a két cég a napokban tudott megegyezni az eljárás felfüggesztéséről.

A vita azután robbant ki a két cég között, miután együttműködésük értelmében az R3 olcsón juthatott volna XRP tokenekhez (összesen 5 milliárd darabhoz) 0.0085$-os áron még a múlt évben mikor az XRP tokenek piaci ára 4 dollár körül volt. A jogi vita tétje akkor még több mint 4 milliárd dollár volt.

A Bitconnect esetét nem kell bemutatni, ugyanis jól ismert Olvasóink körében is a legnagyobb kriptopénzes Ponzi-séma. Még januárban jelentették fel a céget és lett belőle bírósági ügy Kentucky államában. A Bitconnect hitelezői platformja valóságtól elrugaszkodott hozamokat ígért azoknak, akik másoknak is hitelezni kezdenek a tokenjében, illetve maguk alá új ügyfeleket szerveznek be.

Ha úgy érzed fontos a munkánk, kérjük, támogass minket!

Bitcoin
1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC

Ether és ERC20 tokenek
0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc


  • 7
  •  
  •  
  •  

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.