Hivatalosan is elindult a Petro értékesítés fiat pénzért

Venezuela ellentmondásos államilag ellenőrzött Petro coinja már megvásárolható fiat pénzekért, jelentette be a venezuelai Gazdasági Minisztérium október 29-n.

A Twitter bejegyzéshez csatolt infógrafika alapján a coin megvásárolható közvetlenül az a coin hivatalos oldalán vagy hat államilag elismert viszonteladói tőzsde platformján. A nemzeti kriptopénz jüanét, euróért, amerikai dollárért vagy néhány kriptopénzért vásárolható meg. Jogi és magánszemélyek egyaránt vásárolhatnak akkor, ha regisztrálnak az oldalra és sikeresen átesnek a hitelesítési eljáráson.

A Petro hivatalos Twitter számlája szerint, a coin megvásárolható bitcoinért (BTC), litecoinért (LTC), ethereumért (ETH) és Dashért (DASH), ugyanakkor a venezuelai Nemzeti Kriptopénz Szövetség információi szerint a Petro jelenleg kizárólag bitcoinért és litecoinért vásárolható.

A kormány egyben kinevezett egy kriptoeszköz főfelügyelőt is, Joselit Ramirezt, aki a Petro ügyfélszolgálati problémáiért fog felelni.

A hat kriptotőzsde ahol Petrót lehet vásárolni a Bancar, Afx Trade, Cave Blockchain, Amberes Coin, Cryptia és Criptolago, melyeket a venezuelai kormány október 16-án feljogosított arra, hogy kereskedhessenek vele.

Venezuelai elnök Nicolas Maduro nem sokkal korábban jelentette be a petro hivatalos indulását, mely november 5-e, ezzel pontot téve a több mint 11 hónapnyi várakozás és állítólagos fejlesztés végére.

  • 2017/12/04 – Maduro hivatalosan is bejelenti az olajfedezetű kriptopénzt
  • 2018/01/07 – Maduro elrendeli az első 100 millió coin kibocsátását
  • 2018/01/15 – Maduro felkéri az ALBA 15 tagországát hogy hivatalosan is támogassák az új kriptopénzt
  • 2018/02/22 – Maduro elhinti egy második nemzeti kriptopénz a Petro Oro fejlesztését
  • 2018/05/04 – Az elnök bejelenti egy Petro fedezetű bank alapítását
  • 2018/07/26 – Maduro a Petro árfolyamát a nemzeti fizetőeszközhöz rögzíti és 2018 augusztusára teszi a forgalomba hozatalt
  • 2018/08/15 – Petro elszámolási egységgé válik a fizetéseknél,  termékeknél és szolgáltatásoknál
  • 2018/09/15 – Maduro állítása szerint októbertől a Petrót nemzetközi kereskedelmi tevékenységek lebonyolításánál is bevezetik
  • 2018/10/1 – Maduro november 5-ére teszi a Petro nemzeti kriptopénz hivatalos indulását

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük