Piaci pletykák szerint az Alibaba 20 milliárd dollárért vásárolt Bitcoint

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az év második negyedévének május eleji időszakát a bika uralja, és ez jó hír a kriptovaluta közösség számára. A Bitcoin elkezdte korrigálni a korábbi időszakban elszenvedett veszteségeit, és a 60 000 dolláros árfolyam ostromára törekszik. Az Ethereum pedig 2 800 dollár felett zárta az április hónapot, arra ösztönözve a befektetőket, hogy figyeljenek oda az eszközre, mivel közeledik a várva várt 3 000 dolláros árszint felé.

Mindezek a piaci történések és környezet nagyon csábító a közösség számára. De a Bitcoinosok még ennél is többet várnak, és keresztbe tett ujjakkal várják, hogy a kínai székhelyű Alibaba e-kereskedelmi vállalat végül hivatalosan is bejelentse a Bitcoin vásárlását, amely a pletykák szerint 20 milliárd dollár értékű volt.

Valóban 20 milliárd dollárt költött az Alibaba Bitcoinra?

A kripto Twitter közösségben az a hír járja, hogy az e-kereskedelmi óriás a Bitcoin jelentős részét szerezte meg cége számára. Ezzel a tisztességes részesedéssel az Alibaba csatlakozhat társaihoz a Bitcoin tulajdonjogért folytatott globális versenyben, még mielőtt a piac elkezdene aggódni az intézményi befektetők egyre nagyobb súlya miatt. A piaci pletykák egyre csak erősödnek, és remélhetőleg hamar fény derülhet az igazságra, ugyanis a 2021 első negyedéves eredményeinek ismertetését május 13-án tervezi az Alibaba.

Jack Ma, az Alibaba Group Holding Ltd. (NYSE: BABA és HKEX: 9988) kínai technológiai konglomerátum igazgatóságának elnöke elárulta, hogy mielőtt az amerikai piac kinyit, 2021. május 13-án, azaz csütörtökön jelentik be nem auditált, első negyedéves pénzügyi eredményüket. A befektetőkkel szervezett konferenciahívás is megelőzi a pénzügyi eredmények hivatalos közzétételét.

Mint minden más negyedéves pénzügyi jelentésben, itt is szerepelni fognak majd a jelentősebb összesített számok, amelyek tükrözik a társaság növekedését az év első időszakában. A kriptovaluta közösség tagjai arra számítanak, hogy a vállalat szerepelteti majd a Bitcoin hozamát is. Erre természetesen akkor kerül sor, ha a pletykák igazak, és ha a vásárlás sokkal korábban történt.

Egyetlen hivatalos forrás sem igazolta vagy cáfolta még meg a pletykákat, de a Bitcoin közösség kulcsszereplői elmondták véleményüket.

„Hallottam egy pletykát, miszerint az Alibaba 20 milliárd dollár értékben vásárol BTC-t”írta Nikita Sachdev, blokklánc és kripto rajongó. A CNBC Crypto Trader műsorának megalkotója és műsorvezetője, Ran Neuner is tweetelt. Írása érdekes, mivel arra utal, hogy a pletykák igazak. „USA: A Tesla 1,5 milliárd dollárért vásárol Bitcoint. Kína: Alibaba, fogd meg a söröm.”

Lehetséges lenne, hogy az Alibaba mégis vásárolt némi Bitcoint, annak ellenére, hogy elnöke, Jack Ma buboréknak minősítette a digitális eszközt? Amint azt korábban láthattuk, a JPMorgan és sok más mainstream cég Bitcoin-szolgáltatásokat kínál ügyfeleiknek, míg vezetőik negatívan vagy semlegesen vélekedtek az eszközzel kapcsolatban. Lehet, hogy ennek vagyunk tanúi az Alibaba esetében is.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.