Piaci pletykák szerint az Alibaba 20 milliárd dollárért vásárolt Bitcoint

Az év második negyedévének május eleji időszakát a bika uralja, és ez jó hír a kriptovaluta közösség számára. A Bitcoin elkezdte korrigálni a korábbi időszakban elszenvedett veszteségeit, és a 60 000 dolláros árfolyam ostromára törekszik. Az Ethereum pedig 2 800 dollár felett zárta az április hónapot, arra ösztönözve a befektetőket, hogy figyeljenek oda az eszközre, mivel közeledik a várva várt 3 000 dolláros árszint felé.

Mindezek a piaci történések és környezet nagyon csábító a közösség számára. De a Bitcoinosok még ennél is többet várnak, és keresztbe tett ujjakkal várják, hogy a kínai székhelyű Alibaba e-kereskedelmi vállalat végül hivatalosan is bejelentse a Bitcoin vásárlását, amely a pletykák szerint 20 milliárd dollár értékű volt.

Valóban 20 milliárd dollárt költött az Alibaba Bitcoinra?

A kripto Twitter közösségben az a hír járja, hogy az e-kereskedelmi óriás a Bitcoin jelentős részét szerezte meg cége számára. Ezzel a tisztességes részesedéssel az Alibaba csatlakozhat társaihoz a Bitcoin tulajdonjogért folytatott globális versenyben, még mielőtt a piac elkezdene aggódni az intézményi befektetők egyre nagyobb súlya miatt. A piaci pletykák egyre csak erősödnek, és remélhetőleg hamar fény derülhet az igazságra, ugyanis a 2021 első negyedéves eredményeinek ismertetését május 13-án tervezi az Alibaba.

Jack Ma, az Alibaba Group Holding Ltd. (NYSE: BABA és HKEX: 9988) kínai technológiai konglomerátum igazgatóságának elnöke elárulta, hogy mielőtt az amerikai piac kinyit, 2021. május 13-án, azaz csütörtökön jelentik be nem auditált, első negyedéves pénzügyi eredményüket. A befektetőkkel szervezett konferenciahívás is megelőzi a pénzügyi eredmények hivatalos közzétételét.

Mint minden más negyedéves pénzügyi jelentésben, itt is szerepelni fognak majd a jelentősebb összesített számok, amelyek tükrözik a társaság növekedését az év első időszakában. A kriptovaluta közösség tagjai arra számítanak, hogy a vállalat szerepelteti majd a Bitcoin hozamát is. Erre természetesen akkor kerül sor, ha a pletykák igazak, és ha a vásárlás sokkal korábban történt.

Egyetlen hivatalos forrás sem igazolta vagy cáfolta még meg a pletykákat, de a Bitcoin közösség kulcsszereplői elmondták véleményüket.

„Hallottam egy pletykát, miszerint az Alibaba 20 milliárd dollár értékben vásárol BTC-t”írta Nikita Sachdev, blokklánc és kripto rajongó. A CNBC Crypto Trader műsorának megalkotója és műsorvezetője, Ran Neuner is tweetelt. Írása érdekes, mivel arra utal, hogy a pletykák igazak. „USA: A Tesla 1,5 milliárd dollárért vásárol Bitcoint. Kína: Alibaba, fogd meg a söröm.”

Lehetséges lenne, hogy az Alibaba mégis vásárolt némi Bitcoint, annak ellenére, hogy elnöke, Jack Ma buboréknak minősítette a digitális eszközt? Amint azt korábban láthattuk, a JPMorgan és sok más mainstream cég Bitcoin-szolgáltatásokat kínál ügyfeleiknek, míg vezetőik negatívan vagy semlegesen vélekedtek az eszközzel kapcsolatban. Lehet, hogy ennek vagyunk tanúi az Alibaba esetében is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.