A JPMorgan bitcoin alapja már nyáron elstartolhat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A JPMorgan bitcoin alapja akár már idén nyáron elindulhat, mondta a CoinDesknek két, magát megnevezni nem kívánó forrás. Egy harmadik forrás szerint az intézményi bitcoin alapjának letétkezelője a NYDIG lesz.

A JPMorgan bitcoin alapja úgynevezett aktívan kezelt lesz, ellentétben a Pantera Capital-lal és a Galaxy Digital-al, amelyek esetében az ügyfelek az alapokon keresztül bitcoint vásárolhatnak és tarthatnak anélkül, hogy valaha is közvetlenül kezelhetnék azokat.

Az egyik forrás azt állította, hogy a JPMorgan bitcoin alapja kifejezetten a privát, vagyonos ügyfelek igényeit kívánja majd kielégíteni és feltehetőleg már idén nyáron elérhető lesz. A JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon 2017-ben még veszélyes csalásnak nevezte a bitcoint, és akkor azzal fenyegetőzött, hogy egy másodperc alatt kirúg minden olyan kereskedőt, aki hozzá mer nyúlni a kriptovalutához. “Ha elég hülye vagy ahhoz, hogy megvedd, akkor egy nap megfizeted az árát” – mondta 4 évvel ezelőtt.

Bár a “csalás” jelzőt szinte azonnal visszavonta, Dimon szíve csak mostanság lágyult meg a kriptopénzzel kapcsolatban. Tavaly év végén úgy nyilatkozott, hogy a bitcoint és általánosságban véve a kriptovalutákat állami szabályozás alá kell vonni, majd megjegyezte, hogy a bitcoin ettől függetlenül nem jön be neki.

banner

Annak ellenére, hogy a vezérigazgató személyesen nem kedveli a kriptopénzt, a vállalati és befektetési banki részlegének vezető helyettesei februárban elismerték, hogy az ügyféligény változtatásra kényszeríti a neves intézményt.

A JPMorgan hatalmas befektetési, kereskedelmi banki és vagyonkezelési részlegei fokozatosan fejlődtek a kripto és a blokklánc kezelésében, még akkor is, ha az ügyfeleknek szóló bitcoin alap egy új szolgáltatás lesz. A cég Onyx részlege például a bankközi fizetések felgyorsítására törekszik a blokklánc technológia és a JPM Coin használatával. Öt év csendes fejlesztés után az Onyx nemrég globális kampányt indított blokklánc mérnökök számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.